Israels herrelandslag i fotball kan kvalifisere seg til EM. Her fra kampen mot Andorra 19. juni 2023. (Foto: Flash90)

Overtidsmål reddet Israels EM-drøm

Det israelske herrelandslaget kan kvalifisere seg til Europamesterskap i fotball for alle første gang.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israels Gabi Kanichowsky scoret tre minutter på overtid hjemme mot Hviterussland i EM-kvaliken i fotball tirsdag kveld. Overtidsmålet gjør at Israel fortsatt henger med i kampen om å kvalifisere seg til neste års mesterskap i Tyskland.

Israel ligger på tredjeplass i gruppen, ett poeng bak Romania og fire poeng bak gruppeleder Sveits. Med tre kamper igjen å spille blir det trolig en kamp mellom Israel og Romania om å havne på plassen bak Sveits. To land fra gruppen kvalifiserer seg til mesterskapet.

Israels neste kamp er hjemme mot nettopp gruppeleder Sveits i oktober. Så møter de Kosovo borte og Romania hjemme i de to siste kampene. Med andre ord har Israel fortsatt alle muligheter til å kvalifisere seg til fotball-EM for første gang i historien.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart