Store folkemengder ved Vestmuren i Jerusalem i forkant av rosh hashana, jødisk nyttår, tidlig på morgenen 15. september 2023. (Foto: Flash90)

Forventer 10 millioner innbyggere til neste år

Den kraftige befolkningsveksten i Israel fortsetter.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fra kvelden fredag 15. september til søndag 17. september markeres rosh hashana, jødisk nyttår. I den anledning har Israels statistiske byrå publisert en statistikk som viser at det ved inngangen til nyttår bor nesten 9,8 millioner mennesker i Israel, skriver Jerusalem Post.

7,2 millioner (73%) av de 9,8 millioner som bor i Israel er jøder, mens rundt 2,1 millioner (21%) er arabere. 549.000 tilhører andre grupper.

Israels befolkning har vokst med rundt 194.000 innbyggere i løpet av det siste året, som utgjør en vekst på rundt 2 prosent. I Norge er befolkningsveksten rundt 0,5 prosent. I Frankrike er den på 0,3 prosent.

I motsetning til de fleste andre OECD-land fødes det mye barn i Israel. I tillegg har landet stor innvandring. Israel passerer trolig 10 millioner innbyggere innen utgangen av neste år, ifølge statistisk sentralbyrå.

Det er ventet at Israel vil passere 15 millioner innbyggere innen 2048.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart