Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Shimon Peres har hatt hjerteinfarkt

Israels tidligere president Shimon Peres ble torsdag innlagt på sykehus med hjerteinfarkt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den 92 år gamle tidligere presidenten våknet med brystsmerter torsdag morgen. Hans personlige lege påviste uregelmessigheter i hjerterytmen hans og konstaterte at han hadde hatt et mildt hjerteinfarkt. Peres ble derfor innlagt på Sheba medisinske senter i Tel Hashomer, ifølge Times of Israel.

I en operasjon på sykehuset ble en blokkert blodåre åpnet opp. Ifølge Peres’ administrasjon står det bra til med ham, og han regner med å være ute av sykehuset igjen i løpet av noen dager for så å gå tilbake til normal aktivitet.

– Han har et sterkt hjerte og han er full av energi, sier sønnen Chemi Peres om sin far. Han opplyser at faren var ved bevissthet hele tiden.

Den sittende presidenten Reuven Rivlin ringte Peres på sykehuset for å ønske ham god bedring. Samtalen skal ha åpnet med at Peres spurte Rivlin hvordan det sto til med helsen hans, ifølge Army Radio.

Shimon Peres har bak seg en 55 år lang politisk karriere, som han avsluttet som president fra 2007 til 2014. I løpet av sitt siste år som president var han på det første israelske statsbesøket til Norge.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart