Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge vant 5-0 over Israel i damelandskampen i Ulsteinvik

Norge vant 5-0 over Israel i kvalifiseringskampen til EM på Høddvoll mandag 19. september 2016 (Foto: Skjermdump fra NRK)
Fotballkampen i kveld ble aldri spennende. Det norske damelandslaget dominerte og vant fortjent.

Den siste gruppespillkampen i kvalifiseringen til Europamesterskapet (EM) i Nederland neste sommer, endte som forventet med norsk seier.

Ved pause ledet Norge med 1-0, men da kampen var over hadde Norge scoret fire mål til. Norge vant dermed gruppen med 22 poeng, mens Israel endte på sisteplass med to poeng.

Oppstilling før kamp mellom Israel og Norge (Foto: Skjermdump fra NRK)

De første 10 minuttene hadde Norge tre store sjanser, men det var først etter 43 minutter at Europas beste kvinnelige fotballspiller i sesongen 2015/2016, Ada Stolsmo Hegerberg (21), lyktes med å score det første målet.

Etter tre- og sju minutter ut i andre omgang scoret Hegerberg på nytt. I det 70. og 80. minutt økte Norge ledelsen, og dermed endte kampen 5-0 til Norge.

Israelske spillere synger nasjonalsangen Hatikva før kampstart (Foto: Skjermdump fra NRK)

Det israelske laget klarte bare å komme i nærheten av det norske målet et par ganger. Det var tydelig at de trenger mer kamperfaring, styrke og trygghet med fotballen før de kan ha en realistisk sjanse til å slå Norge.

Israels innbyttere og støtteapparat før kamp (Foto: Skjermdump fra NRK)