Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt i emiratene. (Illustrasjonsfoto: Jeison Morais/Flickr)
Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt i emiratene. (Illustrasjonsfoto: Jeison Morais/Flickr)

Nektes å konkurrere med israelsk flagg

Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt.

Organisatorene bak Abu Dhabi Grand Slam, en stor judoturnering i De forente arabiske emirater, nekter det israelske judolaget å konkurrere med det israelske flagget på drakten. Det samme var tilfellet også for to år siden. Den israelske nasjonalsangen Hatikvah vil heller ikke bli spilt hvis israelerne vinner sine kamper.

– Vi antar at det israelske laget vil bli nektet å bære det israelske flagget også denne gangen. Den antakelsen kommer etter samtaler mellom presidenten i det israelske judoforbundet, Moshe Ponte, og presidenten i det internasjonale judoforbundet, Mariuz Vizer, sier det israelske judoforbundet til avisen Ha’aretz.

Turneringen pågår i emiratenes hovedstad fra 26. til 28. oktober. Det israelske judoforbundet sier de ikke ønsker å bli dratt inn i politiske saker.

– Vi vil ikke bli dratt inn på den politiske arenaen og vi vil ikke belønne dem som ønsker å avskrekke oss fra å vise oss frem over hele verden. Vårt mål er OL i Tokyo i 2020. Konkurranser er middelet på veien for å nå det målet. Det er noen som prøver å hindre oss å nå det målet og som gjerne skulle sett at israelerne ikke deltok i OL. Men vi skal vise at vi ikke lar oss stoppe av dem, sier forbundet.

De forente arabiske emirater og Israel har ingen diplomatiske relasjoner. Utøvere fra den arabiske verden taper ofte kamper med vilje for å unngå å møte israelsk motstand. Under de olympiske leker i Brasil i 2016 nektet den egyptiske judoutøveren Islam el-Shahabi å håndhilse på sin israelske motstander Or Sasson. Det endte med at den egyptiske utøveren ble sendt hjem fra mesterskapet.

Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)
Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart