Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Da den israelske utøveren vant gull ble flagget til Det internasjonale judoforbundet heist, og ikke det israelske. (Foto: Skjermdump)
Da den israelske utøveren vant gull, ble flagget til Det internasjonale judoforbundet heist og ikke det israelske. (Foto: Skjermdump)

Slik så det ut da Israel vant gull i judo

Ser du hva som er galt med dette bildet?

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den israelske judoutøveren Tal Flicker vant torsdag gull i turneringen Abu Dhabi Grand Slam i De forente arabiske emiratene. Vanligvis spilles nasjonalsangen til ære for vinneren, men arrangøren nektet å spille den israelske nasjonalsangen Hatikva. Flicker måtte selv synge nasjonalsangen under medaljeseremonien.

– Israel er mitt land og jeg er stolt over å være israeler. Jeg sang Hatikva av hele mitt hjerte. Jeg er stolt av mitt land, forteller gullvinneren til avisen Times of Israel.

I tillegg måtte israeleren feire seieren under flagget til Det internasjonale judoforbundet, fordi arrangørene nektet å heise det israelske flagget.

Med gullmedaljen hengende rundt halsen sang den israelske judoutøveren sin egen versjon av Hatikva mens hymnen til judoforbundet ble spilt i bakgrunnen. Den kvinnelige utøveren Gili Cohen vant bronsje i sin klasse. Heller ikke under hennes medaljeseremonien ble det israelske flagget heist til hennes ære.

På forhånd hadde de israelske utøverne fått beskjed om at de ikke fikk konkurrere med israelske symboler. Ingen andre utøvere ble utsatt for en slik diskriminering.

Forbudet mot israelske symboler kom til tross for at Det internasjonale judoforbundet på forhånd hadde bedt om at israelske utøvere skulle få likeverdig behandling.

De israelske utøverne ble utsatt for det samme i Abu Dhabi i 2015.

Her er en video fra medaljeseremonien til den israelske utøveren;

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart