Bli aktiv for Israel nå!

NRKs sjakkekspert: – Boikotten av Israel er idiotisk

NRKs sjakkekspert Atle Grønn tar et kraftig oppgjør med Irans boikott av israelske sjakkspillere.

Da Irans høyest rangerte sjakkspiller, 15 år gamle Alireza Firouzja, ble paret med israelske Or Bronstein i tredje runde av Grenke Chess Open, nektet iraneren å stille, rapporterer NRK 20. april.

MIFF skrev om et lignende tilfelle i januar 2019: Det iranske regimets hatefulle rasisme på åpen utstilling i svensk sjakkturnering

Nå tar NRKs sjakkekspert Atle Grønn kraftig avstand fra Irans skitne spill.

– Det er helt forkastelig og utrolig pinlig for Iran at de presser en femtenåring til å droppe et parti og dermed får turneringen ødelagt, sier Grønn til NRK.

– Iran har blitt supermakt innen sjakken de siste ti årene, men ødelegger det med denne idiotiske boikotten. Det er et kjempeproblem, legger han til.

Grønn ønsker seg sanksjoner mot Iran. NRK skriver:

«Det har hendt at arrangører og FIDE har gått inn og gjort manuelle endringer på de automatiske paringene av sjakkspillere, for eksempel under kvinnenes sjakkolympiade i 2018 og under VM i lyn- og hurtigsjakk.

Der har FIDE unngått at Iran og andre muslimske land har møtt Israel.

– Men det er uakseptabelt det også. Man skal ikke ta hensyn til politikk når spillerne settes sammen. FIDE har prøvd å unngå problemet, men de må legge press på det iranske forbundet og true med å nekte dem deltakelse i internasjonale lagkonkurranser. Nekte dem som nasjon, ikke nekte enkeltspillere, mener Grønn.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
0

Your Cart