Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Her har Eran Zahavi akkurat utlignet forrige gang Israel møtte Skottland. Da endte kampen 1 - 1. (Foto: Skjermdump TV2)

Både Israel og Norge så EM-billett gå tapt

Ingen historisk møte mellom Norge og Israel.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Torsdag 8. oktober spilte Israel borte mot Skottland på Hampden Park i Glasgow. Vinneren av kampen ville kjempet om en billett til Europamesterskapet i fotball mot vinneren av en annen kamp – Norge mot Serbia.

Kampene skulle egentlig vært spilt i vår, men ble utsatt på grunn av korona. Israel tapte sin kamp mot Skottland på straffesparkkonkurranse, mens Norge tapte mot Serbia i ekstraomgangene. Dermed ble det ingen fotballkamp mellom Norge og Israel – og det ble heller ingen EM-billett til noen av lagene.

Israels herrelandslag i fotball har aldri kvalifisert seg til EM. Norge har spilt i EM én gang, men det er over 20 år siden.

Flere av spillerne på Skottland var utilgjengelige til kampen mot Israel. Den skotske spilleren Stuart Armstrong, som til vanlig spiller for Southampton, fikk påvist korona. I tillegg gikk Arsenal-spiller Kieran Tierney og Celtic-spiller Ryan Christie glipp av kampen, fordi de hadde vært i nærkontakt med den smittede spilleren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart