Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her skapes det håp om VM-spill

Her sender Dor Peretz Israel opp i ledelsen til stor jubel for de 5000 tilskuerne til stede på Bloomfield Stadium i Tel Aviv. Dessverre for Israels del holdt det ikke helt inn. Skottland utlignet til 1-1 i andre omgang. (Foto: Skjermdump TV2)
Men Dor Peretz' drømmescoring var ikke nok mot Skottland.

Etter de to første kampene i gruppe F i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar i 2022 står Israel med ett poeng. I den første kampen hjemme mot Danmark ble det 0-2-tap til Israel, mens det ble 1-1 hjemme mot Skottland 28. mars.

Dor Peretz sendte israelerne i ledelsen like før pause, men skottene kom tilbake og reduserte til 1-1 ved Ryan Fraser tidlig i den andre omgang. Med ett poeng ligger Israel likt med Færøyene og Moldova på tabellen. Danmark topper gruppen med 6 poeng, mens Østerrike er på 2. plass med 4 poeng.

Dermed skal det bli svært vanskelig for Israel å kvalifisere seg til VM. Kun gruppevinneren kvalifiserer seg direkte til mesterskapet neste år, mens andreplassen får muligheten til å kvalifisere seg via playoff.

Israel har kun én gang tidligere kvalifisert seg til VM, til Mexico-VM 1970. Den gangen kvalifiserte Israel seg i konkurranse med asiatiske lag, men i 1974 ble Israel presset ut av den asiatiske fotballkonføderasjonen. Siden 1994 har Israel vært medlem av UEFA og konkurrert mot langt tøffere europeisk motstand.

Mens de aller fleste kampene i VM-kvaliken i Europa gikk uten tilskuere var det 5000 tilskuere på kampene i Israel. Med over halvparten av befolkningen fullvaksinert har Israel begynt å åpne opp store deler av samfunnet igjen.

Her kan du se det nydelige målet til Dor Peretz som sendte Israel i ledelsen:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart