Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Netanyahu og Barak kåret til ledende tenkere

Statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: IDF)
Statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: IDF)
Statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak kommer på 13. plass i Foreign Policy Magazines årlige kåring av "Verdens 100 største tenkere".

Totalt er seks israelere med på listen. De to tidligere etterretningssjefene Meir Dagan (Mossad) og Yuval Diskin (Shin Bet) inntar den påfølgende 14. plassen. Listen toppes av Nobels fredspris-vinner Aung San Suu Kyi, sammen med reformpolitiker i Burma Thein Sein.

Hillary og Bill Clinton inntar tredjeplassen, mens USAs gjenvalgte president Barack Obama fikk sjuendeplassen.

Oppsiktsvekkende offensiv
I omtalen av Barak og Netanyahu skriver Foreign Policy Magazine at de to har rettet hele verdens oppmerksomhet mot Iran, på en måte som ikke var tilfellet før de sikret seg regjeringsmakten i Israel.

– Resultatet av denne retoriske offensiven har vært oppsiktsvekkende. De to israelerne har ikke bare sparket i gang en politisk debatt på hjemmebane, men har også fått med seg Europa i å stanse import av olje fra Iran. De fikk også president Barack Obama og Mitt Romney til å føre en lengre krangel om hvem av presidentkandidatene som var den beste alliansepartneren for regjeringen i Jerusalem, heter det.

Overbevisende meningsmotstandere
Diskin og Dagan har vært svært offensive motstandere av Netanyahus og Baraks harde krigsretorikk overfor Iran. Også det har fått stor internasjonal oppmerksomhet. En intern israelsk debatt har fått hele verdens oppmerksomhet.

– Dersom den israelske regjeringen ikke ender opp med å gå til krig mot Iran, så er det ikke på grunn av at Barack Obama er særlig overbevisende eller de politiske motargumentene fra de israelske opposisjonspartiene. Heller vil det være som følge av det planmessige arbeidet til tidligere sikkerhetssjefer som Meir Dagan og Yuval Diskin, som har tatt steget ut i det offentlige liv på en måte som ikke har blitt gjort før dem. De har gjort dette for å fremme overbevisende og hardtslående argumenter for at et angrep kun vil gjøre den iranske trusselen større, heter det i begrunnelsen.

Den femte av israelerne på listen er Abraham Karem med sin 17. plass, mannen som står bak den CIA-brukte dronen Predator. På 36. plass finner vi den siste israeleren, som heter Shai Reshef. Gjennom University of the People tilbyr han gratis universitetsutdanning for mennesker over hele verden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart