Kart som viser medlemslandene i The Financial Action Task Force uthevet i grønt. (Foto: Skjermdump fra fatf-gafi.org)
Kart som viser medlemslandene i The Financial Action Task Force uthevet i grønt. (Foto: Skjermdump fra fatf-gafi.org)

Israel skal hjelpe verdensmaktene å avsløre terrorfinansiering

Israel har sagt ja til å bli med i et internasjonalt organ som kjemper mot global terrorfinansiering og hvitvasking av penger.

The Financial Action Task Force (FATF) er et samarbeid mellom myndighetene i en rekke land, inkludert alle de store verdensmaktene og en rekke vestlige land (deriblant Norge). FATF arbeider med å se medlemsnasjonene effektivt implementere juridiske, regulative og operasjonelle tiltak i kampen mot hvitvasking av penger, terrorfinansiering og andre relaterte trusler mot det internasjonale finanssystemet.

Presidenten i FATF, Je-Yoon Shin, uttaler ifølge Jerusalem Post at FATF har utvalgt Israel som et sterkt nytt medlemsland ”i lys av det store bidraget landet kan gi organisasjonen”, særlig med tanke på Israels ”strategiske, geografiske og kulturelle forbindelser i Midtøsten”. Shin roser Israel for landets kontinuerlige framgang i denne kampen de senere årene.

Justisminister Ayelet Shaked sier at ”staten Israel er innstilt på å ta sin del av den globale kampen mot hvitvasking av penger og terrorfinansiering, noe som er godt synlig i den betydelige framgangen vi har hatt i håndhevingen av loven på disse områdene”.

– Jeg er glad for å høre fra delegatene at de ser på Israel som en globalt framstående kilde til kunnskap og ekspertise på disse områdene, sier Shaked.

Ved at Israel blir medlem i FATF, vil Israel bli et enda mer attraktivt og sikkert land å plassere investeringer i, ifølge justisdepartementet. Medlemskapet vil også øke mulighetene for at Israel kan få samarbeid og juridisk assistanse fra andre land i kampen mot terrorfinansiering og hvitvasking av penger, forklarer departementet i offentliggjøringen av nyheten, som først ble kjent mandag 2. november.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart