Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

"President Bashar Assad og det syriske folk bøyer seg ikke for noen, bortsett fra Gud." Dette bildet skal være tatt i 2006. (Foto: abuleuxfab, flickr.com)
"President Bashar Assad og det syriske folk bøyer seg ikke for noen, bortsett fra Gud." Dette bildet skal være tatt i 2006. (Foto: abuleuxfab, flickr.com)

Syria utviser 17 vestlige diplomater

Etter at en rekke vestlige land har utvist syriske diplomater etter Houla-massakren, svarer Bashar Assad-regimet med samme politiske mynt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

De fleste utviste diplomatene skal være amerikanere og europeere, deriblant USAs ambassadør Robert Stephen Ford. Regjeringen hevder de forsatt ønsker å opprettholde diplomatiske bånd med landene, men mener de ikke blir behandlet med respekt.

– Den syriske republikk tror fortsatt på betydningen av dialog, basert på prinsippene om likhet og gjensidig respekt. Vi håper at landene som har satt i gang denne prosessen vil ta inn over seg disse prinsippene, som igjen vil bety at relasjonene blir normalisert igjen, sier utenriksdepartementet i Damaskus i en pressemelding.

Også tyrkiske diplomater er utvist. De tette båndene som for bare ett år siden eksisterte mellom landene, har blitt reversert etter at Ankara har tatt avstand fra det de mener er Damaskus’ nedslakting av sine egne borgere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart