Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Et israelsk F-15 jagerfly tar av fra Hatzerim-basen i desember 2009. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Et israelsk F-15 jagerfly tar av fra Hatzerim-basen i desember 2009. (Illustrasjonsfoto: IDF)

12 iranere drept i israelsk luftangrep

Ifølge arabiske medier skal Israel ha bombet en iransk militærbase i Syria.

Tolv iranske militære ble i helgen drept i et påstått luftangrep fra Israel mot en iransk militærebase i Syria. Det er arabiske medier som melder dette. De drepte skal være en del av Irans revolusjonsgarde, skriver Times of Israel.

Dødsfallene er ikke bekreftet av syriske eller iranske myndigheter.

Det er kommet flere ulike rapporter fra arabiske medier etter det angivelige angrepet. Noen melder om at den iranske militærbasen som ble angrepet var under bygging bare 50 kilometer fra den israelske grensen.

Israelske myndigheter har ikke kommentert det påståtte angrepet. Det er heller ikke vanlig at de kommenterer påståtte luftangrep inne i Syria.

Statsminister Benjamin Netanyahu publiserte sent lørdag kveld et videoklipp hvor han sa at Israel ikke vil tolerere iransk militær tilstedeværelse i Syria. Videoklippet skal ha blitt spilt inn før angrepet på den iranske militærbasen.

– La meg gjenta Israels politikk: Vi vil ikke tillate at et regime som er fast bestemt på å utslette den jødiske staten får tak i atomvåpen. Vi vil ikke tillate at det regimet får lov til å forankre seg militært i Syria, som de prøver på, for det eksplisitte målet å utslette vår stat, sier Netanyahu i klippet.

For tre uker siden publiserte den britiske kringkasteren BBC en nyhetssak om at Iran holdt på å bygge en permanent militærbase i Syria, like sør for hovedstaden Damaskus. BBC viste en rekke satelittbilder av militæranlegget.

Israel har i lang tid advart om at Iran prøver å få permanent fotfeste i Syria. De har også advart Iran om at det er enkelte trekk som vil innebære å krysse en rød linje, og at det kan føre til militære tiltak fra israelsk side.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart