Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF stanset syrisk jagerfly på vei inn i Israel

Røyken skal være fra Patriot-raketter som ble skutt ut av IDF for å stanse jagerflyet. (Foto: Twitter, via Times of Israel)
Røyken skal være fra Patriot-raketter som ble skutt ut av IDF for å stanse jagerflyet. (Foto: Twitter, via Times of Israel)
Israelske styrker skjøt tirsdag ettermiddag ned et syrisk jagerfly som hadde fløyet to kilometer inn på israelsk-kontrollert territorium, melder IDF.

For første gang siden september 2014 har IDF skutt ned et bemannet syrisk jagerfly.

Ifølge Sky News Arabic har jagerflyet styrtet på syrisk side i Yarmuk, grenseområdet mellom Syria, Israel og Jordan hvor syrerne er i intense kamper med grupper tilknyttet Islamsk Stat.

Ifølge Yedioth Aharonoth var det Patriot-batterier stasjonert i Safed-området i Nord-Israel som stanset infiltrasjonen av et Sukhoi-jagerfly. IDF sier det ble gitt advarsel til jagerflyet på en rekke språk før det ble skutt ned.

Mandag 23. juli ble rakettforsvarssystemet Davids slynge for første gang brukt i aktiv tjeneste. Davids slynge ble aktivert som et forsvar mot ballistiske raketter som ble avfyrt i den syriske borgerkrigen, melder Israel Hayom. Det var frykt for at rakettene skulle slå ned på israelsk side, og for å være på den sikre siden ble to forsvarsraketter fra Davids slynge avfyrt. Begge forsvarsrakettene bommet på sitt mål, og de syriske rakettene slo ned på syrisk side, skriver Amos Harel i avisen Ha’aretz.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart