Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA, flickr)
4000 palestinere er drept i den syriske borgerkrigen. Mange ble drept i flyktningeleiren Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)

4000 palestinere drept i den syriske borgerkrigen

Halvparten ble drept inne i de palestinske flyktningeleirene i Syria.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Tett på 4000 palestinere er blitt drept i Syria siden starten på borgerkrigen i 2011. Det kommer fram i nye tall som er publisert av London-baserte Action Group for Palestinians of Syria (AGPS). Totalt 3987 palestinere er drept i borgerkrigen, inkludert 467 kvinner og 200 barn, skriver Jerusalem Post.

Syria var hjemmet til rundt 560.000 palestinske flyktninger før borgerkrigen brøt ut. De fleste av dem bodde i 12 palestinske flyktningeleirer over hele landet. Krigshandlingene gjorde at over 85.000 palestinere flyktet til Europa, mens titusenvis av andre søkte tilflukt i omkringliggende land i regionen.

Over 87 prosent av palestinerne som er drept i krigen var sivile. De ble drept av det syriske regimets bomber, av snikskyttere, av tortur og andre årsaker. AGPS sier 1977 palestinere ble drept inne i flyktningeleirene i Syria. I Yarmouk-leiren utenfor Damaskus ble hele 1422 palestinere drept.

Leiren, som en gang ble ansett som hovedstaden til palestinere i diaspora, ble i stor grad ødelagt av kamper og bombardement, da regimet til Bashar Assad kjempet mot Den islamske staten (IS) og andre opprørsgrupper.

I tillegg ble 263 personer drept i flyktningeleiren Dara’a, 202 i Khan El Sheikh, 168 i Neirab og 124 i flyktningeleiren El Husseiniyyeh.

Syriske stridsvogner i byen Homs. (Foto: Freedom House, flickr.com)
Syriske stridsvogner i byen Homs tidlig i den syriske borgerkrigen. (Foto: Freedom House, flickr.com)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart