Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Røyk stiger opp fra havnen i Latakia i Syria etter et israelsk angrep den 9. desember 2021. (Foto: SANA)

– Et israelsk luftangrep i Syria ødela over 1000 iransk-produserte raketter

Over 1000 mellomdistanseraketter skal ha gått opp i flammer etter et luftangrep mot et varehus i Syria.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Et luftangrep torsdag 25. august mot den syriske kystbyen Masyaf, som angivelig Israel stod bak, traff et lager som inneholdt mer enn 1000 iransk-produserte raketter, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Varehuset var en del av et større kompleks tilhørende Syrian Scientific Studies and Research Center (SSCR), skriver Jerusalem Post.

SOHR er en britisk-basert organisasjon som har som mål å avdekke menneskerettighetsbrudd i Syria. Siden 2011 har fokuset vært på den syriske borgerkrigen og organisasjonen blir ofte sitert i media.

Varehuset som ble bombet skal ha oppbevart over tusen bakke-til-bakke mellomdistanseraketter, som ble satt sammen under tilsyn av eksperter fra den iranske revolusjonsgarden, ifølge rapporten til SOHR. Syrisk luftvern skal ha forsøkt å stanse det israelske angrepet, uten hell.

Tidligere ble dette området beskyttet av det mer avanserte russiske luftvernsystemet S-300, men Russland skal bare noen dager tidligere ha fjernet dette avanserte luftvernet fra Masyaf. Russland har i det siste flyttet mye av sitt militære utstyr fra Syria til frontlinjen i Ukraina.

Ifølge SOHRs rapport ble 14 sivile syrere skadet i angrepet. I tillegg er det rapportert om dødsfall blant iransk-støttede militser som stod vakt ved varehuset. Siden varehuset var fullt av raketter skal brannen som oppstod ha ført til flere sekundære eksplosjoner.

Disse eksplosjonene skal ha vart i flere timer og splinter og flammer skal ha ført til at flere bygg i området også tok fyr. SSRC-anlegget har angivelig vært mål for flere israelske luftangrep, inkludert et sjeldent luftangrep midt på dagen 9. april 2022.

Iran har i flere år forsøkt å bruke Syria som en fremskutt base mot Israel. Derfor har Israel gjennomført flere hundre luftangrep i Syria, for å forhindre Iran i å etablere seg militært i nabolandet og forhindre dem i å levere avanserte våpen til terrorgrupper som Hizbollah i Sør-Libanon.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart