Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

En teknologisk supermakt

Teknologijournalist David Shamah er til stede på Verdens mobilkongress i Barcelona denne uken. Han tegner et imponerende bilde av Israels teknologisektor.
USA, Frankrike og Storbritannia har til sammen ett selskap per 587.000 innbyggere på Verdens mobilkongress. Israel har ett selskap per 72.000 innbyggere. (Illustrasjonsfoto: LGEPR)

– Her er en hemmelighet: Jeg har egentlig en enkel jobb når jeg skriver om nyoppstartede bedrifter og teknologibedrifter i Israel. Det er så mye innovasjon og kreativitet i dette landet at det er alltid noe å skrive om, skriver Shamah i Jerusalem Post.

Større enn Tyskland
Han forteller om hvilke oppdagelser han har gjort som en del av Israels delegasjon til Verdens mobilkongress (MWC) i Barcelona denne uken. Det er den største teknologikonferansen for mobilbransjen i verden.

Bitte lille Israel, med sine 7,7 millioner innbyggere, har utrolig nok den fjerde største delegasjonen på hele konferansen. 107 israelske firmaer deltar, noe som er mer enn både Tyskland, Canada, Japan og Sør Korea. De eneste landene over Israel på listen er USA, Frankrike og Storbritannia.

72000:1
Til sammen er disse tre landene representert med 750 selskaper og har en samlet befolkning på 440 millioner innbyggere. Det vil i snitt bety at ett selskap er representert per 587.000 innbyggere fra disse befolkningene. Men for Israels del representerer delegasjonen på 107 selskaper utrolige ett selskap per 72.000 innbyggere.

– Det betyr kanskje ikke så mye, men det høres sannelig imponerende ut, skriver Shamah.

Teknologisk maktsentrum
– Når du ser på listen over israelske selskaper som viser fram sine varer, oppdager du hvilket teknologisk maktsentrum Israel faktisk er, fortsetter han.

En rekke store firmaer er representert, som Allot, Ceedo og Radwin. I tillegg finnes det mange firmaer som nettopp har kommet seg ut av startgropen, og nå deltar for alvor i markedet. Som eksempler nevner Shamah selskapene Discretix og Tvinci.

Men det beste har likevel vært å oppdage de nye gode ideene som israelere flest trolig ikke har hørt om ennå. Selskaper som vil endre morgendagens mobilteknologi, mener han.

Noen eksempler
MobiApp: Moderne smarttelefoner er stappfulle med teknologi som kan gi deg informasjon om dine omgivelser i sanntid. Men felles for dem alle er at de er avhengige av GPS-dekning. Som kjent virker ikke denne teknologien for eksempel på kjøpesentre. MobiApps teknologi er ment å tilby den samme typen sanntidig informasjon hvor GPS-dekningen ikke virker.

Lexifone: Utvikler mobilteknologi som vil gjøre det mulig for en bruker å si en setning på et språk, som deretter blir oversatt til et annet språk for personen du snakker med på telefonen.

Tawkon: Utvikler en applikasjon som i sanntid kan varsle mobilbrukerne om strålenivået i området personen til en hver tid befinner seg, fra mobiltårn og andre kilder. Slik kan man ta forholdsregler dersom man frykter konsekvensene av en slik stråling.

Ikke annet å forvente
– Israelske selskaper presenterer noen fantastiske applikasjoner og produkter for forbrukere, forretningslivet […] For et land som har et teknologiselskap per 72.000 innbyggere (representert ved MVC) er det ikke annet å forvente, avslutter Shamah.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart