Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trophy beskyttet stridsvogn

Et nytt israelsk beskyttelsessystem for stridsvogner ble for første gang aktivert i kampsituasjon tirsdag.

En palestinsk terrorcelle på Gaza-stripen snek seg tirsdag 1. mars 2011 nær grensegjerdet mot Israel. De avfyrte en antistridsvogngranat (RPG) fra kloss hold mot en stridsvogn som var ute på en rutinepatrulje i området.

Stor suksess
Dette angrepet skulle bli historisk i israelsk militærhistorie. For første gang ble landets nye aktive beskyttelsessystem (APS) aktivert, et system som er designet for å kunne brukes både av lett og tungt pansrede kjøretøy.

Systemet kalles «Trophy» (Trofé) og var blitt ferdiginstallert på stridsvognen utsatt for det palestinske angrepet tirsdag. Det gjorde at et datasystem umiddelbart registrerte raketten på vei mot stridsvognen og sendte ut en nøytraliseringsrakett. Den sørget for at den palestinske granaten eksploderte i luften, på trygg avstand fra stridsvognen. Både kjøretøyet og det militære personellet kom dermed ifra angrepet uten en skramme.

Historisk
IDF understreker at dette er en enestående og historisk hendelse for det israelske panserkorpset. Framfor alt påvirkes «det militære styrkeforholdet i sør – og i nord mot Hizbollahs antistridsvogngranater,» forklarer en sentral militærkilde til Yedioth Aharonoth.

– Systemet har vist seg å fungere over forventninge, og det er også effektivt mot granater som er større en antistridsvognsgranater, opplyser han.

Ny metode mot RPG-er
– Bare to måneder etter at systemet ble tatt i bruk forhindret Trophy skader på soldater med en suksess som overgikk våre forventninger, fortsetter kilden.

– Dette betyr ikke at ikke stridsvogner vil bli rammet i framtiden, men uten tvil er dette en ny metode for å takle trusselen fra antistridsvogngranater, legger han til.

Hundre prosent suksess
Det avanserte systemet installeres for øyeblikket i alle Israels mest brukte Merkava-stridsvogner.

I mars 2006 testet Pentagon-eksperter ved Naval Surface Warfare Center i Dahlgren Trophy og 14 andre aktive beskyttelsessystemer. Uten tvil var det israelske systemet det mest effektive, med hundre prosent suksessrate.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart