Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk teknologi til fotball VM

Når neste fotball VM åpner i Sao Paolo i 2014, skjer det på en stadion som er blitt bygget ved hjelp av israelsk teknologi.

Det israelske firmaet Ziggurat Systems har laget et dataprogram som illustrerer arkitekturiske planer i 3D. Programmet finner eventuelle feil i konstruksjonsplaner på et tidlig stadium, og koordinerer med andre ingeniørsystemer, informerer Yedioth Aharonoth.

Ziggurat har signert en avtale med et brasiliansk ingeniørselskap som har planlagt stadionet hvor åpningsseremonien under mesterskapet skal holdes. Avtalen skal være verdt rundt 5,5 millioner kroner.

Brukes av IDF
– Vårt teknologiske system for å illustrere byggeprosjekter blir også brukt av IDF og forsvarsdepartementet, opplyser administrerende direktør Yariv Kafri.

Han forklarer at Ziggurat bruker B4UB, som er sofistikert og brukervennlig tredimensjonal teknologi. Den har som hensikt å redusere ineffektivitet og farer under byggeprosesser. Prosjektet rundt stadionet i Brasil vil bli matet inn i systemet slik at det kommer opp på en dataskjerm før byggeprosessen starter.

Skal ligge i Sao Paolo
Det planlagte stadionet skal ligge i Sao Paolo. Det er en by på 11 millioner innbyggere og selve bærebjelken i den brasilianske økonomien.

Sao Paolo er også hjembyen til brasiliansk fotball, ettersom briten Charlie Miller presenterte lokalbefolkningen for sporten i 1894. Siden den gang har Brasil blitt det mest suksessfulle landet i VM-historien med sine fem gull.

Etter VM skal stadionet overtas av den lokale storklubben Corinthians.

Stor avtale i USA
Ziggurat har sitt utviklingssenter i kibbutz Shefayim. De har nylig signert en samarbeidsavtale med to ledende entreprenørselskaper i New York, som heter Plaza og Leonardo. De spesialiserer seg på å bygge luksusboliger i den amerikanske storbyen.

Som en del av avtalen vil Ziggurat arbeide med å finne byggefeil i to luksusprosjekter i New York.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart