Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Technion i Haifa i stort prosjekt i New York

Skisse av det planlagte universitetsområdet på Roosevelt-øya.
Skisse av det planlagte universitetsområdet på Roosevelt-øya.
Når New York City skal bygge nytt universitet til tolv milliarder kroner, er Technion med på laget.

New York City har valgt Technion-universitetet i Haifa til et stort prosjekt sammen med det amerikanske Cornell-universitetet. De skal bygge et universitets-område på Roosevelt-øya til tolv milliarder kroner, en institusjon som skal drive med teknologisk nyskaping og høyteknologi. Målet er å kunne konkurrere med Silicon Valley i California og skaffe New York tusener av arbeidsplasser.

Området skal ha det siste i miljøvennlighet og energi-effektivitet. De to universitetene ble utvalgt blant 27 institusjoner som i første omgang svarte på invitasjonen til å delta i prosjektet. Grunnen til at Technion ble valgt, var at det israelske universitetet ”tok sitt land fra en Jaffa-appelsin-økonomi til en halvleder-økonomi”. [Halvledere er et høyteknologi-produkt som blant annet brukes i data-komponenter.]

Det nye universitetet skal bli et senter i verdensklasse for innovasjon og kommersiell utnytting av forskning og oppfinnelser. Forskere og forretningsfolk skal arbeide sammen.

Ordføreren i New York, Michael Bloomberg, sier at virkningen på New Yorks økonomi vil bli meget stor. Det vil bli en ”game changer”, som endrer det økonomiske spillet. Man venter at det vil generere mer enn 130 milliarder dollar i økonomisk aktivitet de neste 30 åra.

Universitetet skal ikke være en utvidelse av Technion og Cornell slik de er i dag. Det skal være noe nytt og nyskapende.

Årets Nobelpristaker i kjemi gikk for øvrig til en forsker som arbeider ved Technion-universitetet, professor Dan Shechtman.

 

Kilde: Dagsrevyen på IBA (Israel Broadcasting Authority) 20. desember 2011.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart