Professor Yonatan Elkind ved Hebrew University har blitt en del av en kunstutstilling, sammen med paprikaene han har utviklet. (Foto: Nati Shohat/Flash90)
Professor Yonatan Elkind ved Hebrew University har blitt en del av en kunstutstilling, sammen med paprikaene han har utviklet. (Foto: Nati Shohat/Flash90)

Professorer på utstilling

27 professorer og forskere fra Hebrew University i Jerusalem og deres nytenkning og oppfinnelser har blitt til fotoutstilling.

Det er ikke ofte professorer får sin egen utstilling, kanskje spesielt en fotoutstilling, men nå har det altså skjedd, forteller Times of Israel. Utstillingen som har navnet «Oppfinnernes vei» viser fotografier av 27 mesterhjerner sammen med oppfinnelsene sine.

Fotografiene er krispe, klare og fargesprakende. Besøkende ved utstillingen får et innblikk i hvordan universitetsforskning kan ha en praktisk og viktig påvirkning i sine egne liv når det gjelder alt fra matvarer til medisin.

Professor Haim Rabinovich som sammen med professor Nachum Kedar mer eller mindre oppfant cherrytomaten er avbildet mens han plukker tomater.

Professor Amnon Shashua fant opp Mobileye, som advarer sjåfører om farlige situasjoner og farlige kjøreforhold. I fotografiet sitter Shashua bak rattet på en testbil.

Professor Alexander Vainstein fant opp MemoGene-teknologien. Han kan man se når han setter en sprøytespiss inn i en blomst. MemoGene-teknologien gjør det mulig å skape nye egenskaper i planter via genmodifikasjoner.

Fotografen bak de flotte bildene er Nati Shohat, som grunnla Flash90. Flash90 er et israelsk fotobyrå som tilbyr bilder til aviser, magasiner, organisasjoner og privatpersoner i Israel og utlandet.

 

Hebrew University har 2000 oppfinnelser bak seg

Det var universitetet som bestemte at det ikke skulle være flere som ble avbildet. Det er kanskje overraskende, med tanke på alle prestasjonene Hebrew University har oppnådd. I 2011 sendte ansatte ved universitetet inn 51 internasjonale patentsøknader. Institusjonen er blant de 500 som produserer flest patenter i verden.

Universitetspresident Menachem Ben-Sasson forteller at Hebrew University har registrert cirka 7000 patenter som beskytter rundt 2000 oppfinnelser. 72 firmaer er basert på bruken av noen av disse oppfinnelsene.

– Hvis Israel er en start-upnasjon, da er Hebrew University start-upen til start-upnasjonen, sier Ben-Sasson.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart