Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk firma skal gjøre bomullsavlingene rikere

Insekt på bomullsplante. (Foto: teejaybee, flickr.com
Insekt på bomullsplante. (Foto: teejaybee, flickr.com
Ved hjelp av israelsk jordbruksteknologi kan planter bli mer motstandsdyktige mot insekter og tørke og gi større avling. Nå skal Rosetta Green samarbeide med frøprodusenten Bayer om å bedre bomullsavlingene.

Rosetta Green, et israelsk jordbruksteknologisk firma, er valgt av den internasjonale frøprodusenten Bayer CropScience AG til å samarbeide om et prosjekt som kommer til å forbedre bomullsavlinger. Rosetta Green har utviklet microRNA gen som kan erstatte behovet for plantevernmidler. Genet kan gjøre en plante, for eksempel bomull, motstandsdyktig mot insekter som tidligere ville drepe dem.

På 1990-tallet fant man ut at mikroRNA fungerer som sjefsgen-regulator i planter og pattedyr. Ved hjelp av denne informasjonen, har Rosetta Green klart å manipulere mikroRNAet til bomull, soyabønner, mais og andre avlinger.

– Slike utviklinger kan betydelig øke området hvor avlinger kan bli sådd og gradvis dyrke fler og fler avlinger i tørre områder med begrenset vanntilgang eller tilgang til kun brakkvann, forklarer daglig leder Amir Avniel, meddeler Green Prophet

Rosettas datterselskap, Rosetta Genomics, bruker microRNA til å kontrollere essensielle evner i planter og alger. Firmaet hevder at deres mikroRNA forbedrer oljeinnholdet i algen og kan gjøre avlingene mer motstandsdyktige når det er tørke.

Du kan finne ut mer om Rosetta Green på deres hjemmesider.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart