Insekt på bomullsplante. (Foto: teejaybee, flickr.com
Insekt på bomullsplante. (Foto: teejaybee, flickr.com

Israelsk firma skal gjøre bomullsavlingene rikere

Ved hjelp av israelsk jordbruksteknologi kan planter bli mer motstandsdyktige mot insekter og tørke og gi større avling. Nå skal Rosetta Green samarbeide med frøprodusenten Bayer om å bedre bomullsavlingene.

Rosetta Green, et israelsk jordbruksteknologisk firma, er valgt av den internasjonale frøprodusenten Bayer CropScience AG til å samarbeide om et prosjekt som kommer til å forbedre bomullsavlinger. Rosetta Green har utviklet microRNA gen som kan erstatte behovet for plantevernmidler. Genet kan gjøre en plante, for eksempel bomull, motstandsdyktig mot insekter som tidligere ville drepe dem.

På 1990-tallet fant man ut at mikroRNA fungerer som sjefsgen-regulator i planter og pattedyr. Ved hjelp av denne informasjonen, har Rosetta Green klart å manipulere mikroRNAet til bomull, soyabønner, mais og andre avlinger.

– Slike utviklinger kan betydelig øke området hvor avlinger kan bli sådd og gradvis dyrke fler og fler avlinger i tørre områder med begrenset vanntilgang eller tilgang til kun brakkvann, forklarer daglig leder Amir Avniel, meddeler Green Prophet

Rosettas datterselskap, Rosetta Genomics, bruker microRNA til å kontrollere essensielle evner i planter og alger. Firmaet hevder at deres mikroRNA forbedrer oljeinnholdet i algen og kan gjøre avlingene mer motstandsdyktige når det er tørke.

Du kan finne ut mer om Rosetta Green på deres hjemmesider.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart