Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nye teknologi-sanksjoner mot Iran og Syria

President Barack Obama sammen med Holocaust-overlever og Nobel-prisvinner Eli Wiesel i Holocaust-museet i Washington. (Skjermdump fra CBS News)
President Barack Obama sammen med Holocaust-overlever og Nobel-prisvinner Eli Wiesel i Holocaust-museet i Washington. (Skjermdump fra CBS News)
Under sitt første offisielle besøk ved Holocaust-museet i Washington, varslet president Barack Obama mandag nye sanksjoner mot selskap som hjelper Iran og Syria med teknologi til undertrykking.

Obama vil nekte salg av teknologi som kan bli brukt til å spore opp borgere og ta fra dem deres menneskerettigheter til Iran og Syria. Presidentordren ble undertegnet søndag, fortalte Obama.

 

Teknologi skal styrke innbyggerne, ikke undertrykke dem

– Disse teknologiene bør være der for å styrke innbyggerne, ikke undertrykke dem. Og det er nok et steg vi kan ta mot den dagen som vi vet kommer til å komme, slutten på Assad-regimet, som har brutalisert det syriske folket, og tillate det syriske folket å tegne opp sin egen skjebne, sa Obama, meddeler Ha’aretz.

Obamas nye tiltak har som mål å stoppe menneskerettighetsbrudd. Opprørene i Libya og Egypt brukte mobiltelefoner og sosiale media aktivt. Man ser derimot at i andre land har regimene brukt teknologien til å spore opp opprørerne og å stoppe tilgang til internett, forteller Times of Israel.

Iran har for eksempel gitt Syria teknologi til å blokkere mobiltelefonere og til å blokkere eller overvåke de sosiale nettverksstedene som opprørerne bruker til å organisere demonstrasjoner.

 

Vil motvirke massedrap

Obama har også kommet med tiltak mot massedrap. Han har bedt amerikansk etterretning om å komme med beregninger om sjansen for at massedrap skal finne sted. Han har også kunngjort at det kommer til å være stipender tilgjengelig for firmaer som utvikler ny teknologi som kan varsle innbyggere i land der massedrap kan komme til å skje.

– Når man står overfor et regime som truer global sikkerhet, benekter at Holocaust [skjedde] og truer med å ødelegge Israel, kommer USA til å gjøre alt i vår makt for å forhindre at Iran får atomvåpen, sa Obama. Han mener derimot at det finnes andre muligheter enn militært inngrep som kan være effektive, til tross for at dette betyr kontinuerlig arbeid og en lang prosess.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart