Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice mener 11. september førte Israel og USA enda tettere sammen. (Foto: World Affairs Council of Philadelphia)
USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice mener 11. september førte Israel og USA enda tettere sammen. (Foto: World Affairs Council of Philadelphia)

– USA lærte sikkerhet av Israel etter 11. september

Tidligere amerikansk utenriksminister Condoleezza Rice forteller om mangelen på kunnskap i administrasjonen, rett etter at flyene styrtet inn i World Trade Center-tårnene 11. september 2001.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Rice var søndag i Israel for 25. gang, da hun talte under en sikkerhetskonferanse rett utenfor Tel Aviv. Det var ikke bare verden som ble forvandlet etter 11. september 2011, men også forholdet mellom Israel og USA, forklarte kvinnen som var utenriksminister på dette tidspunktet.

– [Etter angrepet] ble vi allierte med et felles mål i kampen mot mennesker som ønsker å slå politisk mynt ved å angripe sivile, foreldre og barn, sa Rice.

Måtte vende seg til Israel
– [Angrepet] forandret hele forestillingen om sikkerhet. Vi var verdens mektigste land, men vi klarte ikke å hindre en gruppe terrorister fra et av verdens fattigste land, som kun brukte 1,8 millioner kroner på å angripe oss.

– Vi forstod at Israel, vår gode venn, var veldig langt fremme på dette området. Sikkerhet har vært viktig for Israel siden dagen staten ble født, sa hun.

Med teknologien dette lille landet har utviklet for å bekjempe slik terror, ble amerikanerne nødt til å vende seg til Jerusalem for hjelp, sa Rice.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart