Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Elbit vant kontrakt med hæren i Finland

Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)
Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)
Det israelske selskapet Elbit skal forsyne finske fotsoldater med avansert militærteknologi og øke finnenes kampdyktighet på en rekke områder.

Det er foreløpig ikke klart hvor mye penger Elbit Systems kan tjene på dette, skriver selskapet på sine nettsider. Men det er trolig en saftig avtale i vente for selskapet, som produserer høyteknologiske militærprodukter på en rekke forskjellige områder.

Løsningene Elbit skal levere inkluderer blant annet avansert observasjonsutstyr (MARS), programvare som øker forståelsen soldaten har over situasjonsbildet, samt nye soldatradioer (PNR1000). I tillegg skal de forsyne den finske hæren med ustyr som bidrar til å øke kampdyktigheten på områder som rekognisering, feltdominans og generelle infanterioppdrag.

– Vi er stolte over at Finland, en av NATOs fredspartnere, har valgt våre systemer etter tett konkurranse, som inkluderte felttester i Lapland. Denne seieren bekrefter igjen vår ledende rolle som leverandør av avanserte systemløsninger for soldater, uttaler direktør Bezhalel Machlis.

Finland velger med dette totalt annerledes enn Norge. Den rødgrønne regjeringen utelukket i september 2009 Elbit Systems Ltd. fra Statens pensjonsfond.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart