Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)
Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)

Elbit vant kontrakt med hæren i Finland

Det israelske selskapet Elbit skal forsyne finske fotsoldater med avansert militærteknologi og øke finnenes kampdyktighet på en rekke områder.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Det er foreløpig ikke klart hvor mye penger Elbit Systems kan tjene på dette, skriver selskapet på sine nettsider. Men det er trolig en saftig avtale i vente for selskapet, som produserer høyteknologiske militærprodukter på en rekke forskjellige områder.

Løsningene Elbit skal levere inkluderer blant annet avansert observasjonsutstyr (MARS), programvare som øker forståelsen soldaten har over situasjonsbildet, samt nye soldatradioer (PNR1000). I tillegg skal de forsyne den finske hæren med ustyr som bidrar til å øke kampdyktigheten på områder som rekognisering, feltdominans og generelle infanterioppdrag.

– Vi er stolte over at Finland, en av NATOs fredspartnere, har valgt våre systemer etter tett konkurranse, som inkluderte felttester i Lapland. Denne seieren bekrefter igjen vår ledende rolle som leverandør av avanserte systemløsninger for soldater, uttaler direktør Bezhalel Machlis.

Finland velger med dette totalt annerledes enn Norge. Den rødgrønne regjeringen utelukket i september 2009 Elbit Systems Ltd. fra Statens pensjonsfond.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart