Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelsk teknologi behandler brystkreft på ti minutter

Foto: Skjermdump fra IceCure-Medical.com
Foto: Skjermdump fra IceCure-Medical.com
IceSence 3, som allerede er i bruk i USA, kan ødelegge kreftceller ved å fryse dem lokalt. Forhåpentligvis trenger langt færre kvinner å fjerne kreftrammede bryster i framtiden.

– Dette er framtiden, sier administrerende direktør i IceCure Medical, Hezi Himelfarb, som står bak nyutviklingen. IceSence 3 er utviklet av det israelske selskapet IceCure Medical.

Amerikanske leger har brukt teknologien til å fjerne kreftsvulster i brystene hos kvinner. Redskapet penetrerer kreftcellene og danner et dekke av is rundt dem, som dreper dem. Det betyr at en kvinne kan være inne til en ti minutters lang behandling på et legekontor og bli kvitt brystkreften, uten behov for etterbehandling. Nå har også produktet blitt godkjent for EU-markedet.

– Jeg kjenner ikke en eneste kvinne som ønsker å stå opp om morgenen og kjenne kreftsvulsten i brystet sitt, selv om hun vet at den er godartet. Det skaper angst, fordi det potensielt kan skjule andre kreftsvulster og det er derfor best å bli kvitt den, forklarer Himelfarb.

Kan hjelpe svært mange
Foreløpig er det kun godartet kreft som fjernes ved bruk av IceSence 3, men det kan fort endre seg. Den japanske kirurgen Eisuke Fukuma driver nå forsøk med IceSence 3 på små, ondartede kreftsvulster. De fire første pasientene i forsøket har blitt behandlet med stort hell, mens 26 nye pasienter snart skal motta samme behandling.

Teknologien kan brukes på små svulster på under én centimeter. Men det vil hjelpe langt flere kvinner i dag enn det ville gjort for kun få år siden, grunnet mammografiene kvinner nå regelmessig blir innkalt til.

– På grunn av den bevisstheten som har oppstått i forhold til farene ved brystkreft, blir mange flere mammografitestet oftere. Så de fleste ondartede svulster blir oppdaget på et tidligere stadium, som betyr at de fortsatt er små, sier IceCure-sjefen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart