Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nytt «israelsk» virus oppdaget

Illustrasjon: Wikipedia
Illustrasjon: Wikipedia
Denne gangen er det libanesiske banker som har blitt hacket av det nye viruset Gauss.

Viruset skal være svært likt Flame-viruset som har rammet Midtøsten de siste årene. Det var det russiske antivirusselskapet Kaspersky Labs som først identifiserte dataormen og utviklet en måte å knekke det på. Nå har de også avslørt Gauss, som ifølge dem selv allerede har blitt deaktivert.

Samtidig er analytikere ifølge Times of Israel enige nok en gang om at det må være Israel og/eller USA som står bak det siste funnet. Mistanken styrkes ved at de fleste oppdagelsene av viruset har skjedd i Libanon, Israel og de palestinske selvstyreområdene.

– Gauss er designet for å samle så mye informasjon som mulig fra de systemene den rammer som mulig, i tillegg til å stjele koder fra ulike banksystemer og sosiale nettverk, e-post- og chatteprogrammer, opplyser Kaspersky.

De forklarer også at det er svært mange likheter mellom Gauss-viruset, Flame, Duqu og Stuxnet. Samme produsent mener de «med ganske høy grad av sikkerhet» står bak samtlige av disse. Siden Iran har vært målet for de forrige tre virusene, er det ikke usannsynlig at Gauss er ute etter informasjon om Teherans «terrorvenner» Hizbollah. Trolig også med sabotasje av deres virksomhet i sikte.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart