Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Davutoglu mener Syria må svare på israelsk angrep

Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu under et møte i FNs sikkerhetsråd. (Foto: Jenny Rockett, UN Photo)
Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu under et møte i FNs sikkerhetsråd. (Foto: Jenny Rockett, UN Photo)
Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu reagerer på at det syriske regimet ikke har løftet en finger etter den israelske luftaksjonen over deres territorium.

– Hvorfor har ikke [Syrias president Bashar] Assad gjort så mye som å kaste småstein mot de israelske jagerflyene som fløy over palasset hans og ydmyket verdigheten til hans land? Hvorfor har ikke den syriske armé svart på den israelske aksjonen, etter 22 måneder der de har angrepet sitt eget uskyldige folk – fra luften med jagerfly og på bakken med artilleriild? undrer Davutoglu.

Uttalelsene fra utenriksministeren kom lørdag da han var på vei til München for å delta på en internasjonal konferanse om Syria, som også Israels forsvarsminister Ehud Barak er ventet å delta på. Den tyrkiske politikeren går langt i å påstå at regimet i Syria har samarbeidet med Israel.

– Finnes det en hemmelig avtale mellom Assad og Israel? For Assad-regimet misbruker bare. For hvorfor bruker du ikke den samme makten du tar i bruk mot forsvarsløse kvinner også mot Israel? De har jo vært landets fiende siden de ble opprettet, sier Davutoglu.

Ha’aretz e-poster hacket
Den syriske hackergruppen Syrian Electronic Army (SEA) sikret seg denne uken tilgang til over 80 e-postkontoer og passord til ansatte i den israelske avisen Ha’aretz. Flere av de som har blitt berørt av dette er journalister og redaktører. Kort tid etter at SEA sendte ut en e-post til samtlige av disse kontoene, slo e-post-serveren seg av. En rekke interne dokumenter og sensitiv korrespondanse skal ha havnet i deres hender.

Dagen i forveien klarte hackerne å ta kontroll over hjemmesiden og publiserte følgende tekst: «Neste gang vil vi angripe statlige nettsider i Israel.» Avisen melder at de vil forbedre sitt sikkerhetssystem som følge av hendelsene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart