Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Testet oppdatert forsvarsrakett

Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)
Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)
De nye forsvarsrakettene Arrow-3 gjennomgikk en vellykket test mandag. Rakettene er blant de mest avanserte av sitt slag i verden.

Det var forsvarsdepartementets avdeling for utvikling av våpen og teknologisk industri som gjennomførte prøveoppskytningen sentralt i Israel. Arrow-3 er et samarbeidsprosjekt mellom israelske og amerikanske forsvarsmyndigheter, opplyser Yedioth Aharonoth.

Under testen fikk Israel muligheten til å se hvordan det oppdaterte langdistansesystemet fungerer i praksis og sikre at ytelsen er som den skal være. Ifølge Wikipedia skal det treffe 99 prosent av målene, men likevel være forholdsvis rimelig å kjøpe. Hvert batteri koster mellom 10 og 15 millioner kroner. Arrow-3 kan avskjære eller tilintetgjøre raketter som er minst 100 kilometer borte.

«Komplett» rakettforsvar
Sammen med Iron Dome, som har en rekkevidde på mellom 4 og 70 kilometer, samt «Tryllestaven» (også kalt «Davids slynge») med sin rekkevidde på mellom 40 og 300 kilometer, håper IDF å kunne forsvare så mye av israelsk luftrom som mulig mot innkommende raketter. Enkelte israelske journalister beskriver det som et beskyttende «jernteppe» over landet, da i en langt mer positiv forstand enn ordets opprinnelige beskrivelse av forholdene under det gamle sovjetregimet.

– Denne suksessfulle testen er en milepæl når det gjelder Israels operative og forsvarsmessige evner mot trusler i regionen. Dette var den første testen av systemet som har blitt utviklet i årevis. Systemet må fortsatt gjennomgå flere tester før det kan brukes operativt, forklarer forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Se video fra en tidligere test av Arrow-3 her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mlh6ILsZ9GI[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart