Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)
Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)

Testet oppdatert forsvarsrakett

De nye forsvarsrakettene Arrow-3 gjennomgikk en vellykket test mandag. Rakettene er blant de mest avanserte av sitt slag i verden.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det var forsvarsdepartementets avdeling for utvikling av våpen og teknologisk industri som gjennomførte prøveoppskytningen sentralt i Israel. Arrow-3 er et samarbeidsprosjekt mellom israelske og amerikanske forsvarsmyndigheter, opplyser Yedioth Aharonoth.

Under testen fikk Israel muligheten til å se hvordan det oppdaterte langdistansesystemet fungerer i praksis og sikre at ytelsen er som den skal være. Ifølge Wikipedia skal det treffe 99 prosent av målene, men likevel være forholdsvis rimelig å kjøpe. Hvert batteri koster mellom 10 og 15 millioner kroner. Arrow-3 kan avskjære eller tilintetgjøre raketter som er minst 100 kilometer borte.

«Komplett» rakettforsvar
Sammen med Iron Dome, som har en rekkevidde på mellom 4 og 70 kilometer, samt «Tryllestaven» (også kalt «Davids slynge») med sin rekkevidde på mellom 40 og 300 kilometer, håper IDF å kunne forsvare så mye av israelsk luftrom som mulig mot innkommende raketter. Enkelte israelske journalister beskriver det som et beskyttende «jernteppe» over landet, da i en langt mer positiv forstand enn ordets opprinnelige beskrivelse av forholdene under det gamle sovjetregimet.

– Denne suksessfulle testen er en milepæl når det gjelder Israels operative og forsvarsmessige evner mot trusler i regionen. Dette var den første testen av systemet som har blitt utviklet i årevis. Systemet må fortsatt gjennomgå flere tester før det kan brukes operativt, forklarer forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Se video fra en tidligere test av Arrow-3 her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mlh6ILsZ9GI[/youtube]

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart