Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Både den amerikanske og den israelske uavhengighetserklæringen har fått plass på den svarte prikken, som du såvidt kan se i den blanke esken nede til venstre. (Foto: Technion, YouTube)
Både den amerikanske og den israelske uavhengighetserklæringen har fått plass på den svarte prikken, som du såvidt kan se i den blanke esken nede til venstre. (Foto: Technion, YouTube)

Obama får en mini-gave fra Netanyahu

President Barack Obama får en svært liten versjon av Israels og USAs respektive uavhengighetserklæringer.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Når statsledere kommer på besøk til et land, er det vanlig diplomatisk praksis at de begge utveksler gaver seg i mellom. Det blir intet unntak i fra denne regelen når USAs president Barack Obama kommer til Israel onsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal gi presidenten en Jerusalem-stein fra Den andre tempelperioden med en innfelt gullbelagt silikonbrikke hvor uavhengighetserklæringen til hvert av landene står risset inn. Nedrissingen går ikke lenger enn 20 nanometer (0,00002 milimeter) inn i den. Den totale tykkelsen på brikken er 1/320-del av diameteren til et hårstrå.

Jobben er gjort ved det teknologiske universitetet i Haifa, Technion, som sier til Times of Israel at de er stolte over gaven som Obama vil ta med seg hjem.

Se en presentasjon av gaven her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FVnI9-8N3yw[/youtube]

En fersk måling fra amerikanske Gallup i anledning Obamas statsbesøk til Israel, viser at langt flere israelere er positive til en palestinsk stat enn det amerikanerne er. Kun 44 prosent av amerikanerne svarer at de støtter opprettelsen av en palestinsk stat, mens 37 prosent er imot. I Israel er 54 prosent for og 38 prosent imot.

48 prosent av amerikanere mener at Obama-administrasjonen først og fremst må legge mer press på palestinerne for å få igang fredsprosessen, mens 25 prosent mener det er viktigere å legge press på Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart