Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Droner vil erstatte bemannede fly

Israelsk dronefly (Foto: Zev Marmorstein, IDF)
Israelsk dronefly (Foto: Zev Marmorstein, IDF)
I løpet av de neste 40-50 årene kommer ikke Israel lenger til å benytte seg av bemannede fly i kamp, mener israelsk offiser.

Ifølge den anonyme offiseren så er IAF i ferd med å utvikle droner som gjør at bemannede fly blir overflødige innen fire eller fem tiår. Kilden arbeider selv med utviklingen av de israelske dronene og sier stadig mer forskning på området blir gjennomført.

– Det skjer en prosess nå der vi overfører oppgaver fra bemannede til ubemannede kjøretøy. Denne trenden vil fortsette å bli sterkere.

Israel regnes som en pionér innenfor droneteknologien. Første gang de tok i bruk droner i krig, var under innledningen av Den andre Libanon-krigen i 1982, melder Times of Israel. Israelske selskaper regnes som verdensledende og selger droner til en rekke land, inkludert USA. Men tidligere IAF-general Isaac Ben-Israel er ikke helt enig i at ubemannede fartøy alene er framtiden.

– Droner spiller en større og større rolle i luftforsvaret. Innen et par tiår vil de kunne stå for én tredjedel eller halvparten av luftoppdragene. Men det er fortsatt mange ting en bare ikke kan gjøre, uten å benytte bemannede fly, mener han.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart