Israelsk dronefly (Foto: Zev Marmorstein, IDF)
Israelsk dronefly (Foto: Zev Marmorstein, IDF)

– Droner vil erstatte bemannede fly

I løpet av de neste 40-50 årene kommer ikke Israel lenger til å benytte seg av bemannede fly i kamp, mener israelsk offiser.

Ifølge den anonyme offiseren så er IAF i ferd med å utvikle droner som gjør at bemannede fly blir overflødige innen fire eller fem tiår. Kilden arbeider selv med utviklingen av de israelske dronene og sier stadig mer forskning på området blir gjennomført.

– Det skjer en prosess nå der vi overfører oppgaver fra bemannede til ubemannede kjøretøy. Denne trenden vil fortsette å bli sterkere.

Israel regnes som en pionér innenfor droneteknologien. Første gang de tok i bruk droner i krig, var under innledningen av Den andre Libanon-krigen i 1982, melder Times of Israel. Israelske selskaper regnes som verdensledende og selger droner til en rekke land, inkludert USA. Men tidligere IAF-general Isaac Ben-Israel er ikke helt enig i at ubemannede fartøy alene er framtiden.

– Droner spiller en større og større rolle i luftforsvaret. Innen et par tiår vil de kunne stå for én tredjedel eller halvparten av luftoppdragene. Men det er fortsatt mange ting en bare ikke kan gjøre, uten å benytte bemannede fly, mener han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart