Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

USAs forsvarsminister Chuck Hagel (f.v.) og Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)
USAs forsvarsminister Chuck Hagel (f.v.) og Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)

– Jeg vil revolusjonere IDF

Forsvarsminister Moshe Ya'alon mener krig stater i mellom ikke lenger er relevant. Han vil skape et nytt IDF, som også vil tåle budsjettkuttene de rammes av.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Torsdag presenterte Moshe Ya’alon IDFs nye flerårsplan, som har fått stor oppmerksomhet i israelsk presse. Forsvarsministeren ønsker nemlig å revolusjonere hele forsvaret, slik at vi «om noen få år vil se et helt annet IDF».

– I lys av det endrede trusselbildet rundt oss, og på grunn av egenskaper vi har opparbeidet oss, har vi kommet til den konklusjonen at vi må gjennomføre en betydelig reform, forklarte han, ifølge Yedioth Aharonoth.

Som en følge av den enorme sprekken i fjorårets statsbudsjett på nærmere 60 milliarder kroner, er også IDF offer for store budsjettkutt de neste årene. Det er noe av grunnen til at Ya’alon ønsker å kutte utgifter i IAF, Israels luftforsvar. En av de aller dyreste utgiftspostene for ethvert militære. Panseravdelingen vil også oppleve betydelige kutt. Nå er det gerilja-liknende krigføring som gjelder.

– Dette blir gjort med all mulig ansvarlighet og nøye beregninger. De inkluderer en investering i våpen og systemer, som kan hjelpe IDF med å opprettholde et dramatisk teknologisk gap fra land og organisasjoner som omgir oss.

– Vi vil fortsette å investere i nøyaktige våpen, etterretning, telematikkprogramvare, aktivt forsvar og cyberforsvar, med den forståelsen at de nåværende og kommende slagmarkene er fullstendig annerledes fra noe av det vi har kjent fra før, mener han.

Det viktige å investere i nå for Israel, dersom de ønsker å vinne framtidens kriger, er teknologisk overlegenhet og ubemannet utstyr.

– Vi blir ikke dominert av teknologien, men vi bruker den og endrer den for å tilpasse oss en ny virkelighet, der kamper hærstyrker i mellom blir mindre og mindre relevant, forklarte forsvarsministeren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart