Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kunstig kjøtt fascinerer verdens jøder

Burger med ost (Illustrasjon: Robyn Lee, flickr.com)
Burger med ost (Illustrasjon: Robyn Lee, flickr.com)
For første gang i jødedommens lange historie vil en jøde kunne spise burger med ost og likevel leve kosher.

Mange av oss fikk med oss mandagens nyhet om at Ma’astricht University i Nederland, delvis finansiert av Google, har skapt en burger av kunstig labbprodusert kjøtt. Jeg skal innrømme at den første tanken som slo meg var «her er nok en god måte å pådra seg matintoleranse på».

Men der noen ser begrensninger, ser andre muligheter. For eksempel vegetarianere, miljøforkjempere og kosher-praktiserende jøder. For første gang kan det bli mulig for en jøde å spise burger med ost og likevel ikke bryte kosher-regelen om å skille melk og kjøtt. Det burde være unødvendig å påpeke at jødedommen er noen tusen år eldre enn cheeseburgeren.

Den aktuelle burgeren ble skapt ved å ta en porsjon stamceller fra en skuldermuskel på en ku, for deretter å multiplisere dem i en petriskål for å skape muskelfiber. Lederen for Orthodox Unions kosheravdeling i Israel, sier til Ha’aretz at det nye «kjøttet» kan bli klassifisert som kosher-nøytralt. I så fall kan matvanene i Israel endre seg betraktelig de neste årene.

Vi som allerede konsumerer cheeseburgere i alt for stort omfang (på tross av matintoleranse), kan ikke annet enn å si «tvi-tvi».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart