Burger med ost (Illustrasjon: Robyn Lee, flickr.com)
Burger med ost (Illustrasjon: Robyn Lee, flickr.com)

Kunstig kjøtt fascinerer verdens jøder

For første gang i jødedommens lange historie vil en jøde kunne spise burger med ost og likevel leve kosher.

Mange av oss fikk med oss mandagens nyhet om at Ma’astricht University i Nederland, delvis finansiert av Google, har skapt en burger av kunstig labbprodusert kjøtt. Jeg skal innrømme at den første tanken som slo meg var «her er nok en god måte å pådra seg matintoleranse på».

Men der noen ser begrensninger, ser andre muligheter. For eksempel vegetarianere, miljøforkjempere og kosher-praktiserende jøder. For første gang kan det bli mulig for en jøde å spise burger med ost og likevel ikke bryte kosher-regelen om å skille melk og kjøtt. Det burde være unødvendig å påpeke at jødedommen er noen tusen år eldre enn cheeseburgeren.

Den aktuelle burgeren ble skapt ved å ta en porsjon stamceller fra en skuldermuskel på en ku, for deretter å multiplisere dem i en petriskål for å skape muskelfiber. Lederen for Orthodox Unions kosheravdeling i Israel, sier til Ha’aretz at det nye «kjøttet» kan bli klassifisert som kosher-nøytralt. I så fall kan matvanene i Israel endre seg betraktelig de neste årene.

Vi som allerede konsumerer cheeseburgere i alt for stort omfang (på tross av matintoleranse), kan ikke annet enn å si «tvi-tvi».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart