Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lær hebraisk mens du surfer på nettet

Slik fungerer Lingua.ly i praksis (Foto: Lingua.ly)
Slik fungerer Lingua.ly i praksis (Foto: Lingua.ly)
Israelske Lingua.ly tilbyr en innovativ måte å lære nye språk på. Du lærer mens du sitter hjemme og surfer på nettet.

I Israel benyttes et spesialdesignet språkprogram for nye immigranter kalt «ulpan» (norsk: læring). Det koster mye penger å integrere et lands nye innbyggere, noe ikke minst Israel har fått oppleve i løpet av sin historie. Gjennom dette programmet er tanken at staten skal spare tid og penger på å utdanne sine nye landsmenn i hebraisk.

Men det er mange utfordringer med systemet. For eksempel sliter over 60 prosent av immigrantene over 30 år med å beholde minimale lese- og skriveferdigheter i hebraisk. Verst er situasjonen for russiske immigranter, der tallene er 70 prosent. Som et resultat av dette har Knesset satt ned en komité som skal forske på nye måter å lære bort hebraisk effektivt, til de som ikke har kunnskap om språket fra før av.

Et israelsk nettbasert program som nettopp har mottatt 2,5 millioner i utviklingsstøtte, heter Lingua.ly. Men programmet, som du kan laste ned som et tillegg til nettleseren Chrome, støtter også flere språk.

La oss tenke oss at jeg gjerne vil lære meg hebraisk, fordi det hadde vært nyttig i jobbsammenheng. Da kunne jeg for eksempel ha gått inn på en hebraisk nyhetsside, merket et ord jeg hadde lyst å lære meg. Straks ville Lingua.ly forklare meg hva ordet betyr og gitt meg oppgaver som kunne hjelpe meg å huske det. Deretter, ut i fra alle ordene i det innlærte vokabularet, tipser programmet meg om nettinnhold som inneholder de samme ordene. Slik kan vi lære ord som er aktuelle ut i fra egne interesser og nettsider vi selv surfer på til vanlig.

Samtidig hjelper programmet deg med å finne annet nettinnhold med de samme ordene i artiklene, slik at du kan studere dem i ulike sammenhenger.

– Lingua.ly er en personlig assistent som lærer deg, mens du lærer språket. Det integrerer sømløs læring med dine daglige nettleseraktivitet, slik at du kan forbedre dine språkferdigheter mens du nyter friheten og mangfoldigheten som nettet har å tilby, forklarer konsernsjef Jan Ihmels til Times of Israel.

– Studier viser at om du stadig blir eksponert for nye ord i ulike kontekster, så hjelper det læringsprosessen. Lingua.ly oppdaterer hele tiden ditt vokabular, slik at du kan «følge» ordene du lærer og bli eksponert for dem i virkelige artikler du er komfortabel nok til å lese og fremmer din læringsprosess.

Se selskapets informasjonsvideo her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aiAK8vYAgSk[/youtube]

Lingua.ly blir om kort tid også tilgjengelig for Firefox-brukere.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart