Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk vannteknologi redder EU-bønder

Liknende israelsk vanndryppingsteknologi vil europeiske bønder nyte godt av i framtiden. (Foto: Joby Elliott, flickr.com)
Liknende israelsk vanndryppingsteknologi vil europeiske bønder nyte godt av i framtiden. (Foto: Joby Elliott, flickr.com)
Det nye EU-prosjektet FIGARO skal bidra til å skape det mest effektive landbruket som er mulig. Da er hjelp fra Israel kjærkomment.

Klimaendringer og befolkningsvekst er to av tingene som har gjort at bønder i mange EU-land sliter med å få nok vann til å drive produksjonen. I stedet blir de tvunget til å lete etter vannbesparende tiltak, slik Israel har vært eksperter på i mange tiår allerede.

Flere steder har gamle økosystemer blitt så forstyrret at det har skapt problemer med vannreservene. Måten EU-subsidier styrer bøndene inn på å satse på «tørste» soyabønner og korn til bruk i bioenergiproduksjon, har ifølge Times of Israel bidratt til å forverre situasjonen.

Her kommer det israelske selskapet Netafim inn i bildet. Langt ut over Israels grenser er de kjent for å ha utviklet et vanndryppingssystem, som får maksimal produksjon ut av hver liter vann. Selskapet skal delta i et nytt EU-program som kalles FIGARO og har en total prisramme i underkant av 50 millioner kroner. Programmet er designet for å redde landbruket i de områdene i EU som har problemer med stadig lengre tørkeperioder.

Siden oppstarten i 1965 har Netafim utviklet en markedsledende teknologi når det gjelder sitt vanningssystem for landbruket. De tilbyr ulikt landbruksutstyr som skal begrense vannbruken, i tillegg til sitt svært effektive vanndryppingssystem. Det mest avanserte av disse har sensorer som kan lese temperatur, fuktighet, næringsstoffer i jorden og om planten trenger vann. Allerede har dette blitt tatt i bruk på ni ulike steder rundt om i EU.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart