Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Legesjekk hvor som helst

Foto: Skjermdump fra tytocare.com
Foto: Skjermdump fra tytocare.com
Lei av å besøke en forsinket fastlege for å få dine jevnlige helsesjekker? Vel, med et nytt israelsk apparat kan du gjøre det hjemmefra selv.

En israelsk bedrift, Tyto, har utviklet et apparat som kan foreta en omfattende helsesjekk. Resultatet av prøvene kan bli sendt til en lege, som kan vurdere om det er noe man bør gå videre med.

Andre selskaper har laget slike apparater tidligere, men dette nye apparatet har mye bedre kvalitet. Nesten like godt som en vanlig legesjekk. Det er anslått at dersom man bruker dette , kan man redusere antallet legekontroller med nesten det halve uten å få dårligere oversikt over helsen. Man kan også få vite mye om helsen bare ved det apparatet kan fortelle brukeren selv uten å videresende det til en lege.

Apparatet har et lite kamera og en mikrofon og gjør det mulig å sjekke flere kroppsdeler.

Kroppstemperaturen blir målt ved å rette apparatet mot pannen. Man kan føre apparatet inn i munnen på en foreskrevet måte for å få kontrollert svelget. Kameraet kan føres forsiktig inn i øret for å kontrollere trommehinnene og det som ellers er der inne. Når du plasserer apparatet på brystkassen på riktig måte, vil hjerteslagene blir tatt opp. Huden kan fotograferes, likeså øynene.

Det høres sikkert vanskelig ut å vite nøyaktig hvor og hvordan apparatet skal plasseres. Men apparatet gir god rettledning. Det vet hvordan trommehinnen ser ut, hvordan hjertet og lungene skal lyde og hvor sterkt du skal presse apparatet de ulike stedene. Alt slikt får du rettledning om.

Apparatet er blant annet testet på et barnesykehus i Spania. Man fant at det bare var litt dårligere enn en vanlig legesjekk. For egen regning vil jeg tilføye at apparatet kanskje også foretar undersøkelser som ikke alle leger tar med på hver sjekk.

Det er beregnet å koste ca. 1200 kroner.

Kilde: En artikkel av dr. Itay Gal på ynetnews.com 4. november 2013.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart