IDF-soldater får et militærkurs i cyberforsvar (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)
IDF-soldater får et militærkurs i cyberforsvar (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)

«Hacke-skole» utdanner Israels frontlinje mot cyberangrep

Israel er trolig det landet i verden som utsettes for flest cyberangrep. Israel Electric Corporation (IEC) er det selskapet i landet som er mest utsatt. For å dele sine erfaringer har de opprettet en egen "hacke-skole", som næringslivet sender ansatte til.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Journalist John Davison for teknologi- og forskningsnettstedet Phys.org fikk besøke den nye skolen «Cyber Gym» og laget en reportasje derifra.

– Israel er etter det vi kan se det landet som er mest utsatt for cyberangrep. Og som det mest utsatte sivile selskapet i Israel, gir dette oss en unik mulighet til å trene andre selskaper rundt i verden, forklarer rektor Ofir Hason til Davison.

Hver time rammes Israel Electrical Corporation (IEC), som eier skolen, av 10.000 slike angrep. Lærerne her kommer fra mange ulike samfunnssektorer med liknende utfordringer som det de gjør.

– Vi er en gruppe profesjonelle mennesker fra hæren, sikkerhetstjenestene og rett fra universitetene, sier en av dem, som ikke vil avsløre sin identitet.

I et av rommene sitter «angrepslaget», som har i oppgave å skape cyberangrepet «forsvarslaget» skal utsettes for og løse.

– Det er en lekegrind som simulerer virkelige cyber-angrep. Hvert angrep er annerledes, så forsvarslaget har ingen muligheten til å jukse. Ingen vet om hvilke scenarier, eller hvilken type angrep de står overfor på forhånd og oppfører seg på forskjellige måter. Dersom hackerne lykkes vil lysene gå eller systemene slå seg av, forklarer en av de andre instruktørene.

Israelsk næringsliv har for alvor starter arbeidet med å forbedre sitt cyberforsvar og de fleste studentene ved Cyber Gym kommer fra IT-avdelinger eller -selskaper. Det vil koste dem dyrt. Men ikke like mye som om de lot være.

– Et angrep kan gjøre fysiske skader på utstyret eller skape strømbrudd over Israel, sier den sistnevnte instruktøren.

På sikt ønsker Cyber Gym også å utvide og tilby sine tjenester til utenlandske selskaper i vennligsinnede land, rapporterer John Davison.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart