Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Hacke-skole» utdanner Israels frontlinje mot cyberangrep

IDF-soldater får et militærkurs i cyberforsvar (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)
IDF-soldater får et militærkurs i cyberforsvar (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)
Israel er trolig det landet i verden som utsettes for flest cyberangrep. Israel Electric Corporation (IEC) er det selskapet i landet som er mest utsatt. For å dele sine erfaringer har de opprettet en egen "hacke-skole", som næringslivet sender ansatte til.

Journalist John Davison for teknologi- og forskningsnettstedet Phys.org fikk besøke den nye skolen «Cyber Gym» og laget en reportasje derifra.

– Israel er etter det vi kan se det landet som er mest utsatt for cyberangrep. Og som det mest utsatte sivile selskapet i Israel, gir dette oss en unik mulighet til å trene andre selskaper rundt i verden, forklarer rektor Ofir Hason til Davison.

Hver time rammes Israel Electrical Corporation (IEC), som eier skolen, av 10.000 slike angrep. Lærerne her kommer fra mange ulike samfunnssektorer med liknende utfordringer som det de gjør.

– Vi er en gruppe profesjonelle mennesker fra hæren, sikkerhetstjenestene og rett fra universitetene, sier en av dem, som ikke vil avsløre sin identitet.

I et av rommene sitter «angrepslaget», som har i oppgave å skape cyberangrepet «forsvarslaget» skal utsettes for og løse.

– Det er en lekegrind som simulerer virkelige cyber-angrep. Hvert angrep er annerledes, så forsvarslaget har ingen muligheten til å jukse. Ingen vet om hvilke scenarier, eller hvilken type angrep de står overfor på forhånd og oppfører seg på forskjellige måter. Dersom hackerne lykkes vil lysene gå eller systemene slå seg av, forklarer en av de andre instruktørene.

Israelsk næringsliv har for alvor starter arbeidet med å forbedre sitt cyberforsvar og de fleste studentene ved Cyber Gym kommer fra IT-avdelinger eller -selskaper. Det vil koste dem dyrt. Men ikke like mye som om de lot være.

– Et angrep kan gjøre fysiske skader på utstyret eller skape strømbrudd over Israel, sier den sistnevnte instruktøren.

På sikt ønsker Cyber Gym også å utvide og tilby sine tjenester til utenlandske selskaper i vennligsinnede land, rapporterer John Davison.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart