Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

USA øker investeringene i energisamarbeid med Israel

Den amerikanske Kongressen. (Foto: Wikimedia Commons)
Den amerikanske Kongressen. (Foto: Wikimedia Commons)
Den amerikanske Kongressen vedtok denne uken å bevilge 12,4 millioner kroner til prosjekter som skal fremme energisamarbeid med Israel.

Siden USA og Israel i 2008 inngikk avtale om et program for energisamarbeid, har den amerikanske regjeringen gjennom årlige bevilgninger allerede satset 60,3 millioner kroner på dette programmet. Årets beløp er den høyeste bevilgningen så langt, og har støtte fra 84 kongressrepresentanter fra begge partier.

 

– Klar støtte fra Kongressen

Hvert av de to landene står for like store investeringer i samarbeidsprosjektet, dermed vil det være investert totalt mer enn 145 millioner kroner i samarbeidsprogrammet fra 2008 til og med dette året.
– At 84 representanter fra begge partier støttet dette årets søknad om finansiering er et klart tegn på Kongressens støtte til dette programmet, uttaler kongressrepresentant Brad Sherman fra Demokratene.

 

– Gir USA betydelig forbedring

”Israel Energy Cooperation program” gir økonomisk støtte til forskning og utvikling innen energiteknologi og energiutnyttelse i privat sektor i de to landene, innen felt som vannteknologi, energioptimalisering, energilagring, utslippsreduksjon og støykontroll, ifølge Jerusalem Post.

De 84 representantene sier i en felles uttalelse at ”samarbeid mellom amerikansk og israelsk privat sektor og akademia vil betydelig forbedre USAs utvikling av ny teknologi, til beste for vår økonomiske og nasjonale sikkerhet”.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart