Den amerikanske Kongressen. (Foto: Wikimedia Commons)
Den amerikanske Kongressen. (Foto: Wikimedia Commons)

USA øker investeringene i energisamarbeid med Israel

Den amerikanske Kongressen vedtok denne uken å bevilge 12,4 millioner kroner til prosjekter som skal fremme energisamarbeid med Israel.

Siden USA og Israel i 2008 inngikk avtale om et program for energisamarbeid, har den amerikanske regjeringen gjennom årlige bevilgninger allerede satset 60,3 millioner kroner på dette programmet. Årets beløp er den høyeste bevilgningen så langt, og har støtte fra 84 kongressrepresentanter fra begge partier.

 

– Klar støtte fra Kongressen

Hvert av de to landene står for like store investeringer i samarbeidsprosjektet, dermed vil det være investert totalt mer enn 145 millioner kroner i samarbeidsprogrammet fra 2008 til og med dette året.
– At 84 representanter fra begge partier støttet dette årets søknad om finansiering er et klart tegn på Kongressens støtte til dette programmet, uttaler kongressrepresentant Brad Sherman fra Demokratene.

 

– Gir USA betydelig forbedring

”Israel Energy Cooperation program” gir økonomisk støtte til forskning og utvikling innen energiteknologi og energiutnyttelse i privat sektor i de to landene, innen felt som vannteknologi, energioptimalisering, energilagring, utslippsreduksjon og støykontroll, ifølge Jerusalem Post.

De 84 representantene sier i en felles uttalelse at ”samarbeid mellom amerikansk og israelsk privat sektor og akademia vil betydelig forbedre USAs utvikling av ny teknologi, til beste for vår økonomiske og nasjonale sikkerhet”.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart