Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hackere truet Israel med ”elektronisk Holocaust”

Skjermdump fra en hacket nettside.
Skjermdump fra en hacket nettside.
Hackergruppen Anonymous har i dag rettet massive angrep mot israelske nettsteder, men uten å lykkes med å sette noen av de store offentlige portalene ut av spill.

Den anti-israelske hackergruppen Anonymous (som også kalles Anonghost) angriper jevnlig israelske nettsteder. De siste par årene har gruppen utpekt 7. april som en fast dato for massive hackerangrep mot israelske mål. Dagen i dag skulle ifølge hackergruppens forhåndsannonsering bli et ”elektronisk Holocaust”, men oppfyllelsen av dette har fortsatt hatt relativt beskjedent omfang tirsdag kveld, ifølge Ynetnews.com.

 

”Hacket av Anonghost”

Flere av myndighetenes nettsteder skal ha blitt forsøkt angrepet i løpet av dagen, deriblant nasjonalforsamlingen Knessets nettside, regjeringens nettside og utdanningsdepartementets nettside. Ingen av angrepene mot slike offentlige sider har nådd fram.

Noen titalls ikke-statlige nettsider har derimot blitt rammet av hackernes angrep. Det gjelder blant annet nettsider som tilhører flere israelske musikere, en utdanningsorganisasjon og fagforeningen for urologer. Nettstedene har blitt angrepet gjennom hele det inneværende døgnet. Cyberangrepene fortsetter utover kvelden tirsdag. Mange av de rammede nettstedene viser teksten ”Hacket av Anonghost” på forsiden.

Hackerne hevder i tillegg å ha tatt kontroll over en viss mengde israelske e-postadresser.

 

Sendte ut sms på arabisk

På ettermiddagen mottok mange israelske mobiltelefoner en sms med arabisk tekst som sa: ”Vi skal frigjøre de to hellige moskeene fra jødenes sønner.” Det antas at hackerne har tatt kontroll over en kommersiell sms-utsendelsestjeneste og sendt ut meldingen til hele firmaets database.

Anonghost/Anonymous har som uttalt mål å ”gjengjelde Israels behandling av palestinerne” ved å skape trøbbel og umake for israelske borgere, slik de hevder Israel gjør mot palestinerne.

– Vi vil utslette dere fra cyberspace i vårt elektroniske Holocaust, truet hackergruppen i en video som begynte å sirkulere på nettet for noen dager siden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart