Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skjermdump fra en hacket nettside.
Skjermdump fra en hacket nettside.

Hackere truet Israel med ”elektronisk Holocaust”

Hackergruppen Anonymous har i dag rettet massive angrep mot israelske nettsteder, men uten å lykkes med å sette noen av de store offentlige portalene ut av spill.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den anti-israelske hackergruppen Anonymous (som også kalles Anonghost) angriper jevnlig israelske nettsteder. De siste par årene har gruppen utpekt 7. april som en fast dato for massive hackerangrep mot israelske mål. Dagen i dag skulle ifølge hackergruppens forhåndsannonsering bli et ”elektronisk Holocaust”, men oppfyllelsen av dette har fortsatt hatt relativt beskjedent omfang tirsdag kveld, ifølge Ynetnews.com.

 

”Hacket av Anonghost”

Flere av myndighetenes nettsteder skal ha blitt forsøkt angrepet i løpet av dagen, deriblant nasjonalforsamlingen Knessets nettside, regjeringens nettside og utdanningsdepartementets nettside. Ingen av angrepene mot slike offentlige sider har nådd fram.

Noen titalls ikke-statlige nettsider har derimot blitt rammet av hackernes angrep. Det gjelder blant annet nettsider som tilhører flere israelske musikere, en utdanningsorganisasjon og fagforeningen for urologer. Nettstedene har blitt angrepet gjennom hele det inneværende døgnet. Cyberangrepene fortsetter utover kvelden tirsdag. Mange av de rammede nettstedene viser teksten ”Hacket av Anonghost” på forsiden.

Hackerne hevder i tillegg å ha tatt kontroll over en viss mengde israelske e-postadresser.

 

Sendte ut sms på arabisk

På ettermiddagen mottok mange israelske mobiltelefoner en sms med arabisk tekst som sa: ”Vi skal frigjøre de to hellige moskeene fra jødenes sønner.” Det antas at hackerne har tatt kontroll over en kommersiell sms-utsendelsestjeneste og sendt ut meldingen til hele firmaets database.

Anonghost/Anonymous har som uttalt mål å ”gjengjelde Israels behandling av palestinerne” ved å skape trøbbel og umake for israelske borgere, slik de hevder Israel gjør mot palestinerne.

– Vi vil utslette dere fra cyberspace i vårt elektroniske Holocaust, truet hackergruppen i en video som begynte å sirkulere på nettet for noen dager siden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart