Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Søt nyhet fra Israel

Hva med kaker som smaker like søtt som før, men som har 50 prosent mindre sukker? Drømmen kan bli virkelighet med hjelp fra Israel. (Illustrasjonsfoto: miniQQ, flickr)
Hva med kaker som smaker like søtt som før, men som har 50 prosent mindre sukker? Drømmen kan bli virkelighet med hjelp fra Israel. (Illustrasjonsfoto: miniQQ, flickr)
Forestill deg en sukkerbombe som smaker like søtt selv om du bruker bare halvparten så mye sukker som i dag!

Det israelske selskapet DouxMatok ønsker å revolusjonere hvordan matprodusenter bruker sukker.

– Vår teknologi gjør at man kan redusere mengden sukker i drikkevarer eller matprodukt med 30-60 prosent, uten at det påvirker smaken, sier Erna Daniel til nyhetbyrået Tazpit.

I laboratorium er DouxMatoks fire ansatte i ferd med å endre hvordan molekylene i sukkeret påvirker smaksløkene på tungen. Deres idé er å få flere av de søte sukkermolekylene til å bli fanget opp av smaksløkene som oppfatter søt smak. Dersom vi i dag drikker en sukkerholdig drikk, oppfatter vi ikke smaken av de fleste sukkermolekylene. DouxMatoks manipulering av molekylene skal ikke gi en negativ ettersmak som mange søtningsmidler gir.

Dersom DouxMatoks lykkes med sin revolusjon, vil det ikke bare kunne redusere råvareprisene til produsenter som benytter sukker i sine produkter, det vil også kunne ha en formidabel positiv helseeffekt.

DouxMatok vant premien for beste selskap under Agravest 2015, en årlig konferanse i regi av Israels handelsdepartement, Trendlines Agtech og GreenSoil Investments. Selskapet er på jakt etter investorer som kan skyte opp mot 30 millioner kroner inn i det søte prosjektet.

Les mer detaljer på selskapets nettside.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart