Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tannrevolusjon i Israel

3D-modell av en tann. (Foto: Ingimage, via jpost.com)
3D-modell av en tann. (Foto: Ingimage, via jpost.com)
Israelske forskere har funnet hvordan ventetiden på tannproteser kan reduseres fra 30 dager til 30 minutter.

En holografisk 3D-skanner utviklet ved Det hebraiske universitetets Biodesign-program har kuttet ned ventetiden for tilpassede tannproteser fra 30 dager til 30 minutter.

Den tradisjonelle metoden for å lage proteser er en lang og smertefull prosess der pasienten må besøke klinikken flere ganger. Tar man unøyaktige målinger av munnen under disse besøkene, medfører det ytterlige ubehag. HoloDent er en holografisk 3D-scanner som tar sikte på å gjøre slik tannbehandling historisk.

– Prosessen med tilpasning av tannproteser har ikke endret seg vesentlig i løpet av de siste hundre årene, sier Anat Sharon, direktør ved Maxillofacial Prosthetics Clinic ved Hadassah University Medical Center i Jerusalem.

Gjennom Biodesign-programmet har Sharon rekruttert ingeniør- og økonomistudenter for å hjelpe henne med å utvikle en alternativ teknologi.

– HoloDent er den første holografi-skanneren for oral 3D-modellering og reduserer tiden det tar å få proteser fra 30 dager til 30 minutter, samtidig som behandlingen er langt mer behagelig og nøyaktig for alle pasienter, sier Amit Zilberstein, stipendiat ved Biodesign og direktør i HoloDent . Gruppen vant nylig en pris i konkurransen Startup Open Israel og deltok på den prestisjetunge MassChallenge Acceleration Program i Boston, Massachusetts tidligere i år.

– HoloDent er et bevis på hvor motiverte og kreative våre studenter er, sier professor Yaakov Nahmias, direktør ved Biodesign Medical Innovation-programmet ved Det hebraiske universitetet.

Teknologien har en anslått markedsverdi på 500 millioner dollar i USA alene. HoloDent tar også sikte på å bedre tilgjengeligheten for nøyaktige proteser til den eldre befolkningen i utviklingsland.

Biodesign er sponset av Boston Scientific og Terumo Medical Corporation, skriver Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart