Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

3D-modell av en tann. (Foto: Ingimage, via jpost.com)
3D-modell av en tann. (Foto: Ingimage, via jpost.com)

Tannrevolusjon i Israel

Israelske forskere har funnet hvordan ventetiden på tannproteser kan reduseres fra 30 dager til 30 minutter.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En holografisk 3D-skanner utviklet ved Det hebraiske universitetets Biodesign-program har kuttet ned ventetiden for tilpassede tannproteser fra 30 dager til 30 minutter.

Den tradisjonelle metoden for å lage proteser er en lang og smertefull prosess der pasienten må besøke klinikken flere ganger. Tar man unøyaktige målinger av munnen under disse besøkene, medfører det ytterlige ubehag. HoloDent er en holografisk 3D-scanner som tar sikte på å gjøre slik tannbehandling historisk.

– Prosessen med tilpasning av tannproteser har ikke endret seg vesentlig i løpet av de siste hundre årene, sier Anat Sharon, direktør ved Maxillofacial Prosthetics Clinic ved Hadassah University Medical Center i Jerusalem.

Gjennom Biodesign-programmet har Sharon rekruttert ingeniør- og økonomistudenter for å hjelpe henne med å utvikle en alternativ teknologi.

– HoloDent er den første holografi-skanneren for oral 3D-modellering og reduserer tiden det tar å få proteser fra 30 dager til 30 minutter, samtidig som behandlingen er langt mer behagelig og nøyaktig for alle pasienter, sier Amit Zilberstein, stipendiat ved Biodesign og direktør i HoloDent . Gruppen vant nylig en pris i konkurransen Startup Open Israel og deltok på den prestisjetunge MassChallenge Acceleration Program i Boston, Massachusetts tidligere i år.

– HoloDent er et bevis på hvor motiverte og kreative våre studenter er, sier professor Yaakov Nahmias, direktør ved Biodesign Medical Innovation-programmet ved Det hebraiske universitetet.

Teknologien har en anslått markedsverdi på 500 millioner dollar i USA alene. HoloDent tar også sikte på å bedre tilgjengeligheten for nøyaktige proteser til den eldre befolkningen i utviklingsland.

Biodesign er sponset av Boston Scientific og Terumo Medical Corporation, skriver Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart