Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Satser nytt for å overvåke atomaktivitet

Skjermdump fra Ha'aretz.
Israelske forskere har utviklet et nytt mikro-helikopter som i skjul kan samle inn informasjon om eventuell atomaktivitet.

Utstyrt med ny teknologi skal mikro-helikopteret kunne måle radioaktiv stråling uten å ta skade av strålingen, selv under svært krevende forhold. Måleteknologien skal også kunne skille mellom menneskeskapt og naturlig stråling.

Ha’aretz skriver at det er det israelske atomforskningsinstituttet i Negev som har utviklet mikro-helikopteret med støtte fra USA. Mikro-helikopteret er på størrelse med en knyttneve, har seks propeller, og kan fly i en hastighet på opp til 56 km i timen i 20 minutter. Det kan bære med seg 300 gram med måleutstyr. Helikopteret skal være i stand til å bevege seg i krevende terreng uten å bli oppdaget. Helikopteret måler hva som finnes av radioaktivitet og identifiserer hvorvidt det er menneskeskapt av atomaktivitet. I løpet av sekunder synkroniseres målingene med helikopterets innebygde GPS-system, slik at strålingsnivåene kan kartlegges med stor nøyaktighet. Dette verktøyet vil kunne brukes både til slikt som å overvåke egne atomanlegg for radioaktive lekkasjer, og til å undersøke om det foregår atomaktivitet på steder der man mistenker at dette foregår.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart