Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nå kan roboter «se» på grunn av teknologi utviklet i Israel

Roboten Savione kan "se" på grunn av teknologi fra Israel (Foto: Skjermdump fra Youtube)
Roboten Savione kan "se" på grunn av teknologi fra Israel (Foto: Skjermdump fra Youtube)
Intels avdeling i Israel leder an i den teknologiske revolusjonen.

Nettsiden Dinside publiserte 17. juni en artikkel om 3D-teknologien RealSense fra det amerikanske selskapet Intel. Tittelen er «RealSense: Intels svar på det menneskelige øyet».

Dinside innleder slik: «Intel RealSense er en kameraplattform som gir dingser, PC-er og mobiler en form for dybdesyn, ikke ulikt det menneskelige øyet. På den måten kan de blant annet bedømme avstander, gjenkjenne håndbevegelser og skanne objekter i 3D.»

Det artikkelen ikke nevner er at denne teknologien er utviklet i Israel. Det er Intels avdeling i Haifa som skal ha æren.

I en artikkel publisert i Times of Israel 8. desember 2015 fortalte Igal Iancu, en av lederne i avdelingen for Intels RealSense 3D-teknologi i Haifa, om den israelske innsatsen:

– Israel er et senter for innovasjon innen maskinvare som kan «se», utvikling av integrerte kretser, og 3D-teknologi. Israel er det naturlige stedet for utvikling av RealSense, som kombinerer maskinvare og programvare for å overføre menneskelignende sanser til forskjellige enheter. På den måten kan enhetene oppleve verden slik vi gjør det. Når vi observerer verden rundt oss bygger hjernen automatisk en 3D-modell av omgivelsene. Den identifiserer objekter som mennesker, dyr, deler av møbler og finner ut hvor store og langt unna de er. Med Intels RealSense 3D-kameraer vil slike enheter kunne se slik vi gjør, og de kan forstå personene som bruker dem, og verden rundt. Det gjør at vi kan kommunisere med enhetene på en mye mer naturlig måte, sa Iancu.

Igal Iancu (Foto: Skjermdump fra www.calcalist.co.il)
Igal Iancu (Foto: Skjermdump fra www.calcalist.co.il)

Den nye dronen Yuneec Typhon H bruker RealSense-kameraer for å «se» hindringer, bedømme avstanden og svinge unna før den kolliderer. Det samme gjelder «tjener-roboten» Relay fra Savioke som skal være tatt i bruk på rundt ti hoteller i USA. Der brukes den til å levere varer til gjestene. Roboten lager et 3D-kart av omgivelsene og styrer unna alle hindringer på veien.

Et av pionerselskapene innen 3D-synsteknologi var det israelske PrimeSense. De leverte teknologien bak Microsofts Kinect 3D-styresystem som brukes i spillkonsollene Xbox One og Xbox 360. Apple kjøpte opp PrimeSense i 2013 for 360 millioner dollar. Mange andre israelske selskaper innen dette feltet har også blitt kjøpt opp.

Også Intels prosessorplattform for stasjonære og bærbare PC-er, kalt «Skylake», har blitt utviklet i Israel. I kombinasjon med RealSense-teknologien vil PC-er kunne gjenkjenne personen slik at han eller hun ikke trenger å bruke passord for å logge seg på.

– Vi samarbeider også med produsenter av biler for å lage et system som identifiserer personen som sitter i førersetet. Dermed kan bare den riktige personen starte bilen. Støvsugeren Roomba gjør jobben automatisk, men den kolliderer med andre ting hele tiden. Med et RealSense-kamera vil den ikke gjøre det. Med «biologiske» egenskaper i et system, som for eksempel syn, hørsel og tale, kan du lage noe som folk vil kjøpe. Israel har en sentral rolle i dette av flere grunner, og fra Haifa vi vil fortsette med å utvikle, perfeksjonere og lede an innen denne teknologien, fortalte Iancu.

 

Se hva roboten Savioke kan gjøre.

 

Drone med RealSense-kameraer.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart