Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Verdens hittil raskeste mikroprosessor for PC er nå ferdigutviklet i Israel

Intels nyeste mikroprosessor vil gjøre datamaskiner 70 prosent raskere enn for fem år siden. (Foto: Intel)
Intels nyeste mikroprosessor vil gjøre datamaskiner 70 prosent raskere enn for fem år siden. (Foto: Intel)
En PC med den nye datachipen som Intels israelske avdeling nå har utviklet, blir 12 prosent raskere enn forrige modell og 70 prosent raskere enn en ny PC var for fem år siden.

Det har lenge vært en kjent sak at Israel-boikottere må holde seg unna de fleste PCer om de skal ta sine egne prinsipper alvorlig. Dette skyldes ikke minst at den dominerende leverandøren av prosessorer til PCer, Intel, i stor grad utvikler sine produkter i Israel. Det har de gjort siden 1974. Til sammen har Intel 10.000 ansatte i Israel, fordelt på produksjonssenteret i Kiryat Gat og datautviklere i Haifa, Yakum, Jerusalem og Petah Tikva. Datautviklerne i Haifa har i det siste hatt ansvaret for å utvikle den neste generasjonen Intel-prosessorer, og nå er resultatet klart, ifølge Times of Israel.

Ifølge selskapet selv er den syvende generasjonen datachiper de raskeste og sterkeste noensinne. Når denne typen prosessorer installeres i nye PCer, får brukerne en PC som fungerer 70 prosent raskere enn det en ny PC gjorde for fem år siden. Nå er fem år ganske lang tid i datautviklingsbransjen, men også sammenlignet med forrige modell vil forbedringen være merkbar. Den nye prosessoren har opptil 12 prosent raskere hastighet på applikasjonsprosesser sammenlignet med den sjette generasjonen, og opptil 19 prosent raskere hastighet på internettbruk.

Den er utviklet for å kunne møte kravene som settes av stadig økende internettbruk, og den har kapasiteten som kreves av stadig mer bruk av høykvalitetsvideo og avansert programvare. Batterikapasiteten vil være bedre enn tidligere i PCer med den nye prosessoren, som også er oppgradert med forbedret sikkerhet. Prosessoren vil bli brukt i ultratynne notebooks og PC/nettbrett-hybrider, i tillegg til i klassiske stasjonære og bærbare modeller for både privat- og bedriftsmarkedet.

– Det israelske teamet, sammen med sine kollegaer over hele verden, har flyttet grensene for global teknologi til nye områder. Vi snakker om utrolig teknologi – teknologi som er pakket inn i lag på 14 nanometer. Det er som å ta et hårstrå og dele det på 8.000, sier Ran Senderovitz, ansvarlig leder for Intels utviklingssentre i Israel.

Prosessoren har fått navnet Kaby Lake. Den vil kunne plasseres i PC-modeller ned til syv millimeters bredde og 1,3 kg vekt.

– Vi kommer stadig nærmere et nivå der PCer blir like tynne som smarttelefoner, sier Senderovitz.

De første PCene med Kaby Lake-prosessoren er ventet på markedet allerede i løpet av september.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart