Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bird er en teknologi som gjør at du kan gjøre alle overflater om til berøringsskjermer. (Foto: MUV Interactive)
Bird er en teknologi som gjør at du kan gjøre alle overflater om til berøringsskjermer. (Foto: MUV Interactive)

Israelske bedrifter ønsker å endre hverdagen din med ny teknologi

En bølge av ny israelsk teknologi kommer til å endre hverdagen din - om du ikke velger å boikotte selvsagt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Få land i verden er bedre på innovasjon enn Israel. Det lille landet i Midtøsten, som knapt er på størrelse med Nord-Trøndelag fylke, har flere patenter og oppstartsbedrifter per innbygger enn noe annet land i verden. At Israel har flere selskaper på teknologibørsen Nasdaq enn hele Europa til sammen, forteller litt om gründerånden i landet. Det er også grunnen til at Norge og Israel i forrige uke signerte en intensjonsavtale om samarbeid på utvikling og innovasjon.

Nå vokser det fram en ny bølge med israelske selskaper som vil utvikle teknologi som forbedrer folks hverdag. Nylig var 16 av dem til stede på «Consumer Electronics Show» i Las Vegas, en teknologimesse som trekker over 150.000 mennesker. Alt fra teknologi som skal forebygge ryggplager, til et apparat som kan gjøre alle overflater om til en berøringsskjerm, ble vist frem av de israelske selskapene, skriver The Jewish Telegraphic Agency. Her er fem av dem:

Bird: Gjør enhver overflate til en berøringsskjerm

https://www.youtube.com/watch?v=Ko8AmT4Yw8Y

Er du lei av å være låst til skjermen på mobilen, nettbrettet eller dataen når du skal jobbe eller surfe på nettet? Da burde du sjekke ut Bird. Det er bærbart apparat, på størrelse med en liten minnepenn, som festes på tuppen av fingeren.

Bird kan gjøre en hvilken som helst overflate om til en berøringsskjerm. Teknologien, utviklet av det nystartede selskapet MUV Interactive, lar brukeren flytte og klikke på objekter bare ved å berøre dem. Se en introduksjon i videoen over.

Upright: Vil bekjempe dårlig kroppsholdning

I løpet av livet vil hele 80 prosent av befolkningen oppleve kortere eller lengre perioder med smerter i ryggen. Dårlig kroppsholdning og lut rygg har blitt et vanlig problem. Nå vil det israelske selskapet Upright Technologies gjøre noe med utfordringen. Med deres nye teknologi ønsker de å få folk til å bli rake i ryggen.

Ifølge selskapet kan dårlig kroppsholdning starte allerede ved 12-årsalderen. Det blir mer og mer vanlig å sitte foran en dataskjerm, mobilskjerm eller tv-skjerm gjennom store deler av dagen. Da har vond rygg vært vanskelig å unngå – fram til nå.

Upright er et lite hvitt apparat med en sensor som festes til ryggen og kobles opp mot mobilen. Apparatet vil starte en liten vibrasjon hver gang kroppen synker for mye sammen, slik at du retter deg opp i ryggen. Det følger også med en mobilapplikasjon som veileder brukerne til å få en god kroppsholdning.

Lexifone: Skal utrydde språkbarrierer

I dagens globale verden kan det å ikke kunne engelsk, eller andre vanlige språk, fungerer som en barriere. Nå har det israelske selskapet Lexifone utviklet en telefon som skal rive ned språkbarrieren. Den fungerer slik at den oversetter direkte fra språket du bruker, til det språket personer du ringer til bruker, og omvendt.

Skulle du ha behov for å ringe til Italia, men uten å kunne et eneste ord italiensk, oversetter Lexifone samtalen direkte. Når de svarer på italiensk, får du det oversatt til språket du bruker. Foreløpig er 15 språk tilgjengelig, fra arabisk til mandarin.

Sensibo: En effektiv oppvarming av hjemmet ditt

https://www.youtube.com/watch?v=3SHfNYEjQLw

Sensibo er en ny teknologi for å gjøre oppvarming, eller nedkjøling, av boligen mer effektiv. Alt du trenger å gjøre er å feste en liten rund boks på et fjernstyrt klimaanlegg eller varmepumpe, så vil huset ditt være oppvarmet eller nedkjølt før du står opp om morgenen, eller kommer hjem fra jobb.

Apparatet styres ved hjelp av en applikasjon på mobilen, og selskapet påstår at teknologien kan medføre en nedgang i strømforbruket på opp til 40 prosent.

HearPhones: Vil gjøre høreapparater moderne og brukervennlig

Etter hvert som alderen tynger, svekkes hørselen hos mange, men likevel er det bare rundt 15 prosent av dem med svekket hørsel som bruker høreapparat, ifølge Alango Technologies. De har nå utviklet et mer moderne og brukervennlig hjelpemiddel.

HearPhones er en teknologi som kan brukes på vanlige hodetelefoner, blåtann-hodesett eller andre duppeditter folk vanligvis bruker på ørene. Ved å kombinere vanlige apparater med et høreapparat håper Alango å gjøre de enklere å bruke – og alt kan styres fra en applikasjon på mobilen. HearPhones kan også bremse ned tempoet på en samtale, slik at det blir enklere å oppfatte det som blir sagt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart