Forfatter Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om oppstartsnasjonen Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Forfatter Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om oppstartsnasjonen Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)

– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel

Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om den israelske gründer-kulturen.

Ingen land i verden har flere oppstartsbedrifter per innbygger enn Israel. Derfor har landet fått betegnelsen «oppstartsnasjonen». De norske forfatterne Hermund Haaland og Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om fenomenet. Søndag var Strøm-Olsen på MIFF Forum på Gardermoen for å presentere den nye boken sin.

– Israels størrelse har mye å si for for deres suksess. 90 prosent av befolkningen i Israel bor én time fra Tel Aviv. Det gjør at du får en utrolig spennende dynamikk hvor entreprenører møtes. Det gjør at nye ideer lett kan oppstå. Samtidig er det lett å møte mennesker med kapital som vil investere i ideen din, sier Strøm-Olsen.

Forfatteren mener kulturen i Israel også er en del av årsaken til landets suksess. Innbyggerne er ikke redde for å feile. De gir ikke så lett opp til tross for litt motstand.

– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel. I Norge er frykten for å feile en av de største grunnene til at folk velger å ikke starte en bedrift. Vi er veldig redd for å ikke lykkes. Den frykten har de ikke i Israel, forklarer forfatteren om Israels gründerkultur.

Strøm-Olsen mener mange israelske gründere også er opptatt av å sikre staten Israels eksistens ved å sørge for at landet har en god og trygg økonomi.

– Startup-bedriftene har like stor betydning for Israel som olje- og gassnæringen har hatt for Norge, sier han. Hele foredraget kan du se i opptak her;

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart