Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel hjelper deg å finne kjærligheten – en historie det lukter av

En ny teknologi utviklet i Israel kan hjelpe mennesker med å finne kjærligheten. (Foto: Cristiano Aguiar/Flickr)
En ny teknologi utviklet i Israel kan hjelpe mennesker med å finne kjærligheten. (Foto: Cristiano Aguiar/Flickr)
Men boikotter du Israel, risikerer du fortsatt å få kjærlighetssorg.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Din smarttelefon kan snart få muligheten til å identifisere og analyser lukter like enkelt som den scanner en QR-kode eller gjenkjenner en stemme. Et selskap fra Haifa i Israel, Nanoscent, har utviklet en elektronisk nese som kan oppdage lukter og nyanser gjennom en smarttelefon. Som en ekstra bonus kan teknologien kanskje hjelpe deg med å finne kjærligheten, sier selskapet.

Nanoscent, som er grunnlagt av Oren Gavriely og Eran Rom, utvikler en applikasjon til smarttelefoner som brukes som en «duftopptaker». Den kan avgjøre hvilken luktprofil en personer har og hjelpe dem med å velge hvilke parfymer, såper og lignende som er best tilpasset brukeren.

Teknologien minner kanskje om en av Petter Smarts mange oppfinnelser, men dette er ingen fiksjon. Sensoren som kan oppdage lukter eksisterer for øyeblikket separat fra smarttelefonen, men vil etterhvert bli innebygget i enhetene.

Nanoteknologi bruker samspillet mellom sensoren og de kjemiske stoffene som sendes ut av kroppen vår for å skape et mønster, et slags fingeravtrykk for hver duft. Sensoren bruker disse dataene til å trene sin algoritme for å kunne identifisere forskjellige type lukter.

Når teknologien er ferdig utviklet vil den sannsynligvis bli den første som gir smarttelefoner luktesans.

– Å kombinere lukt med teknologisk innovasjon er noe som ikke har blitt utforsket eller fullt ut realisert, sier selskapets direktør, Oren Gavriely, til Times of Israel.

Nanoscent håper å lansere en elektronisk nese til mobiltelefoner i løpet av året. (Foto: Flickr/CC)
Nanoscent håper å lansere en elektronisk nese til mobiltelefoner i løpet av året. (Foto: Flickr/CC)

Så hvordan kan teknologien hjelpe noen å finne kjærligheten? Nanoscent har samlet inn mellom 3000 og 4000 duftpøver fra hundre par for å lage en oversikt over hvilke dufter som er best tilpasset hverandre og skaper tiltrekking. Når teknologien har funnet to dufter som passer til hverandre, gir den beskjed om at det er en match.

– Vi fant ut at mennesker med enkelte lukter har større sjanse for å bli sammen enn andre, forteller Gavriely.

Selskapet har planer om å lansere produktet sitt i løpet av året.

Kjerneteknologien bak Nanoscent ble oppfunnet av Hossam Haick, en israelsk-arabisk professor ved institutt for kjemisk ingeniørfag og ved Russel Berrie nanoteknologiske institutt ved Technion – Israels institutt for teknologi.

Teknologien ble først tatt i bruk for nesten ti år siden for å oppdage brystkreft på pasienter, ved å gjenkjenne endringer i lukten av brystvev. Teknologien brukes i dag til å oppdage graviditet på kuer, undersøke kvaliteten på medisinsk cannabis og for å finne narkotika i fengsler.

– Den framtidige bruken av teknologien har store potensialer, sier Gavriely.

Kanskje den nye teknologien kan hjelpe deg å finne kjærligheten? Vel, med mindre du boikotter Israel. Da må du fortsatt risikere kjærlighetssorg.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart