Netanyahu: – Vi vil hjelpe Iran med å skaffe nok vann

Mange millioner iranere har sett videoen der Israels statminister tilbyr Iran hjelp med å skaffe nok vann.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu publiserte i forrige uke en video i flere kanaler der han tilbyr iranerne å dele israelsk kunnskap om vannteknologi for å bekjempe vannmangelen i landet.

Ifølge Israel Hayom ble videoen sett 5 millioner ganger de fem første dagene etter lansering.

I tillegg koblet nesten 100.000 iranere seg til den israelske regjeringens persisk-språklige konto hos meldingstjenesten Telegram de første 24 timene.

I videoen henvender Netanyahu seg direkte til det iranske folk med tilbud om å gi dem opplæring i hvordan de best kan forvalte vannressursene.

Mens han fyller vann i et glass sier han:

I dag vil jeg komme med et enestående tilbud til Iran. Det handler om vann. Det iranske folk er ofre for et ubarmhjertig og tyrannisk regime som nekter dem livsviktig vann. Israel støtter det iranske folk. Og derfor vil jeg hjelpe til med å redde utallige iranske liv. Her er hvordan: Irans meteorologiorganisasjon sier at nesten 96 prosent av Iran lider av tørke på et aller annet nivå. Issa Kalantari, en tidligere iransk landbruksminister, sa at 50 millioner iranere kan bli tvunget ut av hjemmene sine på grunn av skader på miljøet. 50 millioner! Millioner av iranske barn lider på grunn av vanstyre, inkompetanse og det iranske regimets tyveri av nødvendige ressurser. Israel har også utfordringer angående vann. Vi har utviklet banebrytende teknologi for å håndtere dem. Israel resirkulerer nesten 90 prosent av landets avløpsvann. Det er mye mer enn noe annet land i verden. Vi oppfant dryppvanning. Vår teknologi er rettet mot individuelle planter og forsyner hver enkelt plante nøyaktig de næringsstoffene den trenger. Israel har kunnskapen som kan forebygge en miljøkatastrofe i Iran. Jeg vil dele denne informasjonen med folket i Iran. Dessverre, Iran forbyr israelere å besøke landet, så vi må være kreative. Vi skal lansere en persisk-språklig nettside med detaljerte planer for hvordan iranere kan resirkulere deres avløpsvann. Vi vil vise hvordan iranske bønder kan redde avlingen og mate familien. Det iranske regiment roper «Død over Israel». Israel svarer med å rope: «Liv til det iranske folk!» Det iranske folket er gode og anstendige. De trenger ikke møte et slikt grusomt regime alene. Vi er med dere. Vi skal hjelpe slik at millioner av iranere ikke trenger å lide. Det iranske regimets hat vil ikke stoppe respekten og vennskapet mellom våre to folk!

Videoen har fått stor omtale i Iran, inkludert i det statlige nyhetsbyrået IRNA og på nettsiden til den mest populære radiostasjonen, Radio Farda, og Radio Zaman.

https://www.facebook.com/Netanyahu/videos/10155641165052076/

Videoen ble også publisert på Facebook.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart