Dette er Beresheet-teamet. (Foto: Yoav Weiss)
Dette er Beresheet-teamet. Nå skal de gjøre et nytt forsøk på å lande på månen. (Foto: Yoav Weiss)

SpaceIL vil gjør et nytt forsøk på å lande på månen

Det israelske selskapet sier Beresheet 2.0 vil lykkes med å lande på månen.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Morris Kahn, hovedsponsoren bak SpaceIL-romskipet Beresheet, kunngjorde lørdag at finansieringen av et nytt israelsk romfartøy, Beresheet 2.0, er på plass. Dermed skal Israel gjør et nytt forsøk på å lande på månen. Arbeidet med det nye romfartøyet er allerede i gang, skriver avisen Jerusalem Post.

– Det er besluttet å bygge Beresheet 2. Vi skal bygge et nytt romfartøy, vi skal lande det på månen og vi skal fullføre oppdraget, sier hovedsponsoren.

Det første Beresheet-romfartøyet var i all hovedsak en stor suksess, til tross for at selve månelandingen ble en krasjlanding. Med erfaringene fra det første oppdraget er SpaceIL sikre på at de vil lykkes med neste Beresheet.

– Tusen takk for all støtten vi har fått fra hele verden. Den utrolig støtten har inspirert oss til å gjøre et nytt forsøk med en ny Beresheet, sier Kahn.

Prislappen på Beresheet-prosjektet, som også inkluderte oppskytningen, var på litt over 800 millioner kroner. Det er en svært liten sum sammenlignet med andre månelandingsprosjekter. Det var også den første israelske og første privatbygde månelanderen. Beresheet er også det minste fartøyet som noen gang har forsøkt å lande på månens overflate.

Bare USA, Russland og Kina har til nå lykkes med å lande på månen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart