Bildet viser hvordan Bzigo markerer med en laserstråle hvor myggen sitter. (Foto: Bzigo.com)

Har du hørt om «Iron Dome» mot mygg?

Synes du det er vanskelig å få sove dersom det flyr mygg rundt på soverommet ditt? Snart kan du få hjelp med å finne de plagsomme blodsugerne og endelig kan det bli slutt på uventede myggangrep.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israelerne Saar Wilf (45) og Nadav Benedek (38) i selskapet Bzigo har laget det aller første apparat som aktivt kan finne insektene for deg. Så snart en mygg har landet på et sted, sender apparatet, som har fått navnet Bzigo, en laserstråle mot området. I tillegg kan eieren få et varsel på mobiltelefonen. Dermed blir det lett å se hvor myggen er før man dreper insektet.

Slik ser forsiden ut. (Foto: Bzigo.com)

Det har tatt tre år å utvikle apparatet som ligner på en liten boks på størrelse med en mobiltelefon. Ved å bruke et høyoppløselig vidvinkel-kamera som kontinuerlig skanner vegg og tak, og en spesialutviklet algoritme, kan apparatet oppdage myggens bevegelser, skriver Yedioth Aharonoth i en artikkel publisert 7. juni.

Selv om dagens modell bare kan hjelpe til med å finne blodsugeren, har israelerne planer om å lage en versjon som også kan drepe myggen.

– Det er faktisk en enkel oppgave å ta livet av mygg. Det vanskelige er å finne dem. Mygg er eksperter på å unngå å bli oppdaget av mennesker. De angriper oss når vi ikke ser dem. Men så snart du vet at det er en mygg i rommet, og du kan finne ut hvor den lander, er det enkelt å drepe den, skriver Bzigo på sin egen nettside.

En Bzigo blir justert. (Foto: Bzigo.com)

Bzigo er helt ufarlig å bruke. Stedet der myggen sitter blir markert med en svært lavintensiv laserstråle (klasse I). Laseren er helt ufarlig selv om den blir rettet direkte mot et øye.

Selv om den første versjonen er laget for bruk innendørs i private hjem, planlegger oppfinnerne å lage en utgave som også kan brukes til å drepe mygg på større områder, som for eksempel på gårder eller i gartnerier.

Apparatet er forventet å komme i salg tidlig i 2021 for prisen 70 amerikanske dollar (ca. 1500 kroner) pluss frakt. Klikk her for å gå til Bzigos nettside dersom du ønsker å være blant de første til å kjøpe et eksemplar. Det koster 9 dollar (80 kroner) å sette seg på venteliste, men da vil man også få 30 dollar i rabatt.

Se denne morsomme videoen fra nettsiden bzigo.com om myggfinneren.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart