Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har du hørt om «Iron Dome» mot mygg?

Bildet viser hvordan Bzigo markerer med en laserstråle hvor myggen sitter. (Foto: Bzigo.com)
Synes du det er vanskelig å få sove dersom det flyr mygg rundt på soverommet ditt? Snart kan du få hjelp med å finne de plagsomme blodsugerne og endelig kan det bli slutt på uventede myggangrep.

Israelerne Saar Wilf (45) og Nadav Benedek (38) i selskapet Bzigo har laget det aller første apparat som aktivt kan finne insektene for deg. Så snart en mygg har landet på et sted, sender apparatet, som har fått navnet Bzigo, en laserstråle mot området. I tillegg kan eieren få et varsel på mobiltelefonen. Dermed blir det lett å se hvor myggen er før man dreper insektet.

Slik ser forsiden ut. (Foto: Bzigo.com)

Det har tatt tre år å utvikle apparatet som ligner på en liten boks på størrelse med en mobiltelefon. Ved å bruke et høyoppløselig vidvinkel-kamera som kontinuerlig skanner vegg og tak, og en spesialutviklet algoritme, kan apparatet oppdage myggens bevegelser, skriver Yedioth Aharonoth i en artikkel publisert 7. juni.

Selv om dagens modell bare kan hjelpe til med å finne blodsugeren, har israelerne planer om å lage en versjon som også kan drepe myggen.

– Det er faktisk en enkel oppgave å ta livet av mygg. Det vanskelige er å finne dem. Mygg er eksperter på å unngå å bli oppdaget av mennesker. De angriper oss når vi ikke ser dem. Men så snart du vet at det er en mygg i rommet, og du kan finne ut hvor den lander, er det enkelt å drepe den, skriver Bzigo på sin egen nettside.

En Bzigo blir justert. (Foto: Bzigo.com)

Bzigo er helt ufarlig å bruke. Stedet der myggen sitter blir markert med en svært lavintensiv laserstråle (klasse I). Laseren er helt ufarlig selv om den blir rettet direkte mot et øye.

Selv om den første versjonen er laget for bruk innendørs i private hjem, planlegger oppfinnerne å lage en utgave som også kan brukes til å drepe mygg på større områder, som for eksempel på gårder eller i gartnerier.

Apparatet er forventet å komme i salg tidlig i 2021 for prisen 70 amerikanske dollar (ca. 1500 kroner) pluss frakt. Klikk her for å gå til Bzigos nettside dersom du ønsker å være blant de første til å kjøpe et eksemplar. Det koster 9 dollar (80 kroner) å sette seg på venteliste, men da vil man også få 30 dollar i rabatt.

Se denne morsomme videoen fra nettsiden bzigo.com om myggfinneren.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart